ARM anunta noile chipseturi grafice Mali-T760 cu 16 nuclee si Mali-T720, pentru viitoare telefoane si tablete

Mali-T760

ARM a dezvaluit astazi noile chipseturi grafice destinate segmentului mobil, atat pe partea de low-end – ARM Mali-T720, cat si high-end – ARM Mali-T760. Chipsetul destinat segmenului de dispozitive mobile high-end va beneficia de 16-core (nuclee). Astfel, va permite viitoarelor smartphone-uri si tablete, echipate cu acest tip de chipset grafic, sa ofere utilizatorilor sai o experienta grafica mult mai buna (rezolutie UHD sau 4K).

Acceleratorul grafic ARM Mali-T760 este de pana la patru ori mai eficient din punct de vedere al consumului de energie fata de modelul ARM Mali-T604 (modelul anterior). In timp ce modelul destinat segmentului low-end, ARM Mali-T720, va aduce suport GPU Compute si OpenGL ES 3.0 dispozitivelor mobile accesibile (ieftine).

Reprezentatii companiei producatoare spun ca noua generatie de GPU-ri a fost gandita cu scopul de a reduce considerabil consumul de energie al dispozitivelor mobile (telefoane / tablete).

Noile chipseturi vor debuta oficial inainte de Mobile World Congress 2014, ce va avea loc la sfarsitul lunii februarie, anul viitor, in Barcelona.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x