Samsung si Philips perchezitionate de Comisia Europeana pentru presupuse fixari de pret la electronice

Samsung si Philips perchezitionate

In saptamana abia incheiata, sediile companiilor Samsung, Philips si al unui retailer mai putin cunoscut noua, Media-Saturn, au fost perchezitionate de catre Comisia Europeana, pe motivul ca acestea s-ar fi inteles in stabilirea unor preturi fixe pe produsele electronice comercializate pe piata din Europa. Nu e prima data, cand companii din domeniul electronicelor, sunt suspectate si perchezitionate pentru astfel de practici.

“Comisia are motive serioase sa suspecteze aceste companii de embargouri impuse magazinelor de retail, asupra vanzarilor de produse electronice si electrocasnice. Aceleasi companii ar fi putut incalca legile UE, care interzic intelegerile anticoncurentiale,” a precizat Comisia Europeana intr-un comunicat dat presei.

Daca aceste intelegeri / restrictii, sunt intradevar impuse de catre producatori, rezultatul lor ar putea duce la cresterea preturilor la produsele electronice, sau chiar la indisponibilitatea lor pe anumite canale comerciale online.

Toate cele trei companii mai sus mentionate, au confirmat vineri, 6 decembrie, faptul ca au fost vizitate si inspectate de catre Comisia Europeana. In plus, acestea au tinut sa precizeze ca sunt in deplina cooperare cu comisia, dar ca nu pot sa faca mai multe comentarii pe acest subiect.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *