ReviewsStiriTELEFOANE

Moto G Review Detaliat

Moto G Review

Moto G review detaliat cu teste de benchmark, test camera foto (zi / noapte), test de performanta (cum se descurca in jocuri – clip video) si alte informatii utile despre acest telefon.

Motorola a lansat spre sfarsitul acestui an Moto G, probabil cel mai de succes smartphone cu Android, targetat catre segmentul telefoanelor accesibile. De ce spun acest lucru? Pai, haideti sa aflam impreuna din Moto G review care sunt caracteristicile ce m-au facut sa ajung la aceasta concluzie.

Aspect / Afisaj

Moto G imprumuta in mari proportii aspectul placut si minimalist al modelului flagship Moto X, lansat in prima jumatate a lui 2013. La prima vedere (de la o distanta mai mare de 1 metru), daca le vedeti asezate pe masa unul langa celalalt, nu veti reusi sa faceti diferenta intre Moto G si Moto X. Studiat mai indeaproape, o sa observati ca liniile de design, curburile si finisajul carcasei, nu este atat de perfect in comparatie cu cel al lui Moto X. O alta diferenta ar fi pozitia difuzorului, care pe Moto G se afla in partea stanga a camerei foto de pe spate, si nu in partea dreapta, cum e pozitionat la Moto X.

wp_20131104_03_36_28_pro

Moto G cantareste 143 de grame, cu toate acestea, m-am obisnuit rapid cu cele 20-25 de grame in plus. Smartphone-ul masoara 11.6 mm grosime, ceea ce nu il face tocmai cel mai subtire terminal de buget. Acestea sunt o parte din

Telefonul, desi orientat catre segmentul telefoanelor de buget (ieftine), beneficiaza de un ecran de 4.5″ HD superb, cu o densitate a pixelilor de 326 ppi, aceiasi cu cea a telefonului iPhone 5S, ca si comparatie, ca sa va dati seama cat de spectaculos este. Afisajul este un IPS LCD cu rezolutie 1280×720 si este protejat de un strat de sticla Gorilla Glass 3, iar unghiuri de vizibilitate sunt peste orice telefon de buget actual.

wp_20131104_03_41_19_pro

Hardware

Motorola a decis sa echipeze acest model cu un procesor Qualcomm Snapdragon 400 quad-core de 1.2GHz, ajutat de 1GB de RAM si un GPU Adreno 305, combinatie care face ca telefonul sa fie suficient de rapid si eficient, incat sa puteti rula orice joc va trece prin minte care e disponibil pe Google Play store. Ca sa va convingeti de fiabilitatea telefonului Moto G, va rog sa urmariti testul nostru video, unde rulam in fundal o serie de aplicatii, timp in care ne jucam Real Racing 3 fara nici un fel de problema.

Moto G este comercializat in variante de 8 si 16 GB si nu beneficiaza de slot microSD, asa ca, atentie ce varianta alegeti. Noi am testat modelul de 8GB, iar in momentul de fata mai avem in jur de 3GB liberi.

Testele de benchmark in aplicatiile AnTuTu si Quadrant, ne dezvaluie faptul ca Moto G bate telefoane ca Nexus 4 si este imediat langa Galaxy S III, din punct de vedere al punctajului obtinut.

Screenshot_2013-12-13-23-21-36 Screenshot_2013-12-13-23-16-10

Sunetul redat de singurul difuzor mono amplasat in partea de sus pe spate, este puternic, chiar zgomotos pe alocuri, mai ales in spatiile inchise unde nu e galagie.

Deoarece, discutam despre un telefon mobil Motorola (compania se afla in aceasta industrie de mai bine de 30 de ani), convorbirile telefonice nu aveau cum sa fie problematice. Convorbirile se aud foarte bine, iar cel apelat ne aude la fel de clar. Am sunat de pe o cartela Vodafone in toate celalalte retele importante + pe fix in Romtelecom si RCS&RDS si nu am experimentat nici un fel de probleme.

Acest model este dotat cu GPS, Bluetooth 4.0, WiFi b/g/n, Radio FM, microUSB 2.0 si un LED frontal de culoare alba pentru notificari, LED care palpaie atunci cand primim un email sau sms, sau avem apeluri pierdute.

Software

screenshot_2013-12-23-19-02-19screenshot_2013-12-23-19-02-26

Telefonul vine livrat cu Android 4.3 (versiune pe care anumite modele flaghip inca se zbat sa il ofere) si posibilitatea de al actualiza la Android 4.4 pana la finele lunii ianuarie, 2014. De altfel, Motorola a anuntat zilele trecut ca a inceput sa distribuie actualizarea la Android 4.4.2 in Statele Unite, pentru acest model.

Pe partea de aplicatii preinstalate, telefonul vine cu foarte putine astfel de aplicatii, considerate bloatware (aplicatii nedorite), ceea ce ne face sa apreciem producatorul. Fiind o companie in proprietatea Google de mai bine de un an de zile, Motorola nu putea sa nu puna la dispozitia utilizatorilor, ecosistemul de servicii si aplicatii Google.

In plus, veti descoperi aplicatii ca Motorola Migrate care te ajuta sa iti muti toate contactele foarte usor pe noul telefon, Motorola Asisst un fel de asistent care va sti cand esti la lucru, la scoala, in masina sau acasa dormind si Moto Care o aplicatie / serviciu care iti da posibilitatea de discuti intr-o sesiune chat sau prin apel telefonic cu un tehnician Motorola.

De mentionat, ca modelul testat de noi pentru piata europeana (Marea Britanie), nu are limba romana, dar asta nu inseamna ca atunci cand va fi adus in Romania pe canale oficiale, nu va avea limba romana. Ar fi urat, sa spera ca nu va fi cazul.

Camera Foto

wp_20131104_03_36_49_pro

Chiar daca este o camera foto de doar 5 megapixeli cu LED Flash si autofocus, camera de pe spate reuseste sa fotografieze destul de bine pentru incarcarea lor pe Facebook sau pe Instagram, iar videoclipurile realizate in format 720p HD nu sunt nici ele rele, dar nici nu exceleaza. Oricum, suficient pentru incarcarea lor pe YouTube. Aplicatia camerei foto are o interfata simpla, ce poate fi accesata printr-o glisare cu degetul din stanga in dreapta ecranului si ofera functii ca HDR, Panorama, inregistrare video in relantiu (slow-motion) si alte cateva functii standard ca pe orice telefon.

Pentru realizarea fotografiilor in conditii de luminozitate scazuta am gasit aplicatia HD Camera Ultra, care poate fotografia mai clar decat aplicatia standard. Mai jos aveti cateva exemple de fotografii realizate ziua si cateva noaptea, dar si un video sample. Per total este o camera buna, daca ne gandim ca discutam despre un telefon de buget (accesibil).

Camera frontala dedicata conferintelor video este de 1.3 megapixeli, suficient pentru utilitatea ei. 

Baterie

La capitolul autonomie a bateriei, telefonul Moto G se descurca aproape exceptional. Bateria te poate tine aproape doua zile, daca nu il utilizezi frecvent si nu ai prea multe aplicatii care necesita refresh (actualizari) la intervale mai mici de 2 ore. Chiar si la o utilizare intensa, Moto G reuseste sa te duca pe perioada unei zile intregi (de dimineata si pana seara cand ajungi acasa si, inca iti mai raman cateva procente). Bateria, desi poate fi accesata prin scoaterea capacului spate, ea nu este detasabila (nu poate fi schimbata), dar capacitatea ei de 2070 de mAh, cat si experienta companiei pe segmentul telefoanelor mobile, face ca acest lucru sa nu fie necesar. E o baterie produsa de Motorola, care are experienta in acest domeniu si nu credem ca se va defecta prea usor.

wp_20131104_03_43_16_pro

Accesorii

Motorola a lansat si o serie de accesorii oficiale pentru smartphone-ul Moto G in luna noiembrie. O parte dintre aceste accesorii au ajuns si la noi odata cu telefonul si le puteti vedea in galeria foto de jos. Este vorba despre un capac de schimb de culoare neagra, o husa magnetica de tip flip cu tot cu capac spate, foarte rezistent si o pereche de casti cu magneti (Bluetooth hands free ce poate fi incarcat printr-un port microUSB).

Concluzie

Concluzia mea este una scurta si transanta. Moto G este cu siguranta cel mai bun smartphone accesibil de pe piata in acest moment, mai ales ca beneficiaza de un ecran superb si o baterie buna.

Plusuri:

  • – design solid
  • – ecran superb, nu cred ca gresesc daca spun ca e mai bun ca cel al lui iPhone 5S (le-am testat pe amanadoua)
  • – baterie cu autonomie foarte buna
  • – Android 4.3 (poate fi actualizat curand la 4.4 KitKat)
  • – protectie sticla Gorilla Glass 3

Minusuri:

  • – usor gros
  • – am putea mentiona camera foto, insa nu e o camera rea
  • – nu primesti casti, iar daca il cumperi de afara, incarcatorul necesita un adaptor universal 110 – 250V

Sper ca in Romania pretul lui sa nu sara de 900 lei, avand in vedere ca pretul recomandat de Motorola este de doar $180 pentru modelul de 8GB, respectiv $199 modelul de 16GB.

Moto G este disponibil in oferta magazinului online eMAG.

eMAG – Moto G Dual SIM 8GB

eMAG – Moto G Dual SIM 16GB

 

18 Comments

  1. scazuti pentru ca am pus inca o data aceeasi intrebare, multumesc pentru raspuns

  2. cand va fi disponibil moto g 4G ca moto E deja este in oferta multor magazine de la noi?

  3. Stiti daca o sa apara la unul dintre cei 3 operatori mari de telefonie mobila?Am vazut ca deja este in oferta pcgarage

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!