Samsung a dezvaluit la CES 2014 prima serie de televizoare curbate Ultra High Definition

tv ecran curbat

Samsung Electronics lansează prima sa linie de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD) și anunță gama 2014 de televizoare curbate și UHD. Noul portofoliu de produse consolidează lidershipul Samsung în TV și setează o nouă piatră de hotar în materie de inovație, design și conținut. Totodată, în cadrul CES 2014, Samsung a anunțat extinderea parteneriatelor cu producătorii de conținut pentru a accelera adopția tehnologiei UHD de către utilizatori, oferindu-ule acestora acces la conținut 4K.

În 2013, un an de referință pentru Samsung, compania a lansat trei televizoare UHD care au stârnit interesul consumatorilor pentru noua tehnologie și a lansat, de asemenea, primul televizor curbat. În 2014, Samsung demonstrează lidership-ul în noi tehnologii, accelerând adopția lor prin extinderea gamei cu cel mai mare UHD din lume, de 110 inci, un set de șase televizoare curbate, precum și primul și cel mai mare televizor curbat UHD de 105 inci.

Primii care creează cea mai captivantă experiență

Noua gamă oferă o puternică experiență de vizionare, schimbând în mod fundamental modul în care oamenii percep televizoarele. Ecranul curbat prezintă materialele video într-un mod ce nu poate fi experimentat pe ecranele plate. În plus, câmpul mai mare de vizualizare creează un efect panoramic care face ecranul să pară și mai mare.

Pentru a maximiza avantajele televizoarelor curbate, Samsung a dezvoltat o curbură optimă de 4200R, capabilă să redea cea mai bună calitate a imaginii de la o distanță normală de vizualizare de 3-4 metri. Mai mult, datorită algoritmului Auto Depth Enhancer, care ajustează automat contrastul pentru o profunzime mai ridicată a imaginii, televizoarele curbate oferă un efect 3D fără a fi necesară purtarea ochelarilor. Totodată, culoarea redată de televizoarelor curbate este intensificată datorită tehnologiei PurColor.

Lansarea unei linii mai mari și mai performante de televizoare UHD

Cu o rezoluție mai mare de patru ori față de cea Full HD, televizoarele UHD oferă o calitate a imaginii ce nu a fost depășită până acum. Materialele UHD arată spectaculos la rezoluția 4K pe televizoarele Samsung UHD. Datorită funcției de UHD upscaling, specifică tuturor televizoarelor Samsung UHD, telespectatorii vor viziona cea mai bună calitate a imaginii, indiferent de sursa acesteia. Această tehnologie permite transformarea imaginii într-un algoritm în patru pași pentru îmbunătățirea imaginii de la HD sau Full-HD până la o imagine aproape de standardul UHD (Ultra High Definition), printr-o serie de reglaje ale următoarelor funcții: acuratețea imaginii, luminozitate, contrast, detaliu. În plus, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calității imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, transmițând nuanțe de negru mai profunde și un contrast îmbunătățit.

samsung-tv-ecran-curbat-105-fata

Prin cele trei serii de televizoare UHD – S9, U9000 și U8500 –Samsung va oferi în 2014 o linie completă de modele Smart UHD TV la dimensiuni începând cu 50 inci până la uimitoarea dimensiune de 110 inci, atât plate cât și curbate, consumatorii putând alege modelul care se potrivește cel mai bine stilului lor de viață.

Experiența Smart: mai Smart, mai ușor și mai rapid ca niciodată

Televizoarele Smart Samsung sunt mai ușor, mai rapid și mai distractiv de folosit. Funcția Multi-Link permite multitasking pe ecran, permițând utilizatorilor să se bucure și mai mult de experiența lor TV, prin împărțirea ecranului în mai multe cadre. În timpul programelor TV, utilizatorii pot folosi ecranul din dreapta pentru a naviga pe internet, viziona conținut YouTube sau alte tipuri de informații. De asemenea, funcția Smart Hub este mai intuitivă și mai ușor de accesat datorită noii modalități de organizare a conținutului.

Experiența Smart TV este sporită și datorită procesorului Quad Core îmbunătățit. De fapt, procesorul QuadCore Plus este de două ori mai rapid, oferind utilizatorilor o navigare mai rapidă.

Linia de televizoare UHD Samsung include:

  • Televizorul curbat Samsung UHD de 105 inci – Primul și cel mai mare televizor curbat UHD – Modelul prezintă un display mare, design curbat, fiind cel mai mare televizor cu display 21×9. Rezultatul: o experiență cu adevărat cinematică în sufragerie.
  • Seria U9000 de televizoare UHD Samsung – Primul televizor curbat UHD – Seria U9000 oferă imagini 4K și un câmp de vizualizare mai larg, generând o experiență de neegalat. De asemenea, culorile sunt incredibil de detaliate, fără a pierde niciun detaliu. Seria U9000 va fi disponibilă la dimensiunile de 78 inci, 65 inci și 55 inci.
  • Seria S9 de televizoare UHD Samsung – Cel mai mare ecran UHD – Seria de televizoare Samsung S9 se extinde cu modelul de 110 inci, care prezintă cel mai mare ecran UHD. Această serie de televizoare schimbă paradigma designului TV prin introducerea Frame TV. Acest concept reprezintă un progres față de designul patrulater al ecranelor de mari dimensiuni din trecut. Având la bază tehnologia Samsung de compresie a ecranului, display-ul are o structură puternică și stabilă, fiind și subțire. Seria S9 va fi disponibilă la o dimenisune a ecranului de 110 inci, precum și la cea deja lansată anterioare de 85 inci.
  • Seria U8500 de televizoare UHD Samsung – Calitate avansată a imaginii UHD – Seria U8500 oferă rezoluție UHD, claritate de neegalat și calitate a imaginilor. Televizorul analizează sursa semnalui și reduce artefactele, pentru imagini la o calitate superioară. Această serie va fi disponibilă în cinci dimensiuni ale ecranului: 75 inci, 65 inci, 60 inci, 55 inci și 50 inci.

Samsung intenționează să ofere la nivel global un serviciu de conținut UHD prin parteneriate cu numeroși lideri în furnizarea de conținut video, cum ar fi Amazon, Netflix, M-Go, precum și cu furnizoriul de cablu Comcast și cu cel de satelit TV – DirecTV. Posesorii de televizoare UHD se vor bucura de conținut UHD variat în cel mai simplu și comfortabil mod, descărcând aceste aplicații din Smart Hub.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *