Patru romani pe lista scurta la Premiile Sony World Photography

First Snow

Lista scurtă a câştigătorilor ediţiei 2014 a Premiilor Sony World Photography, una din cele mai importante competiţii de fotografie din lume, cuprinde numele a patru români la secțiunile “Open” și “Youth”.

Fotografi din 166 de ţări au trimis aproape 140.000 de imagini, cel mai mare număr de înscrieri din istoria celor şapte ani ai concursului. Dintre acestea, juriul a selectat o listă reprezentativă a celor mai bune lucrări fotografice contemporante din întreaga lume.

În fotografiile înscrise în competiție, juriul a identificat multe poveşti care forţează spectatorul să găsească ceva surprinzător în fiecare zi. Scenele bine documentate au fost abordate cu stiluri fotografice inovatoare şi au fost făcute să inspire alţi fotografi din toate colţurile lumii. 

W.M Hunt, preşedintele Juriului de Onoare, a spus că lista finală este “o reprezentare complexă şi diversificată a fotografiei internaționale, realizată de un grup internaţional de practicanţi.

Acesta a adăugat că juriul a fost format dintr-un ”grup entuziast, care a muncit din greu” oferindu-le fotografilor amatori, dar şi celor experimentaţi o platformă globală, unde să își expună munca și să fie admirați.

Astrid Merget, Director de Creaţie al Organizaţiei Mondiale Pentru Fotografie, a adăugat: “Am avut plăcerea să fiu martoră a selecției şi alcătuirii listei timp de șapte ani, iar rezultatele nu au fost niciodată mai încântătoare. An după an, suntem norocoși să primim mii de fotografii pentru fiecare categorie a competiției, astfel că jurizarea devine o experienţă revigorantă. În acest an nu există nicio excepţie, iar competiția ne-a dăruit o colecţie impresionantă de fotografii de diverse genuri, tipuri, din locuri diferite şi o mulțime de subiecte de dezbătut”.

Toate imaginile listei finale for fi expuse la Somerset House, Londra, între 1 și 18 mai, ca parte a Expoziţiei Premiilor Mondiale Sony World Photography. Fotografiile câștigătoare vor fi printate deMetro Imaging, sponsorul principal al concursului. Biletele pot fi cumparate pe www.worldphoto.org/2014exhibition. Imaginile finaliste şi câştigătoare vor fi publicate în ediţia 2014 a cărţii Premiile Sony World Photography.

Câştigătorii competițiilor Open şi Youth vor fi anunţați pe 18 Martie.

Câştigătorii categoriei profesionale şi ai râvnitelor premii L’Iris D’Or/ Sony pentru Fotograful anului vor fi anunţaţi la Gala din 20 aprilie, ce va avea loc în Londra.

Câştigătorul distincției L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toţi câştigătorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony.

3 Comentarii

 1. Mafu Tinel

  February 5, 2014 at 9:22 am

  Foarte priceput redactorul! A uitat sa ne spuna numele celor patru romani! Bravo flacau! Vezi ca mai sunt posturi la McDonalds

  • Florin Popovici

   February 5, 2014 at 12:11 pm

   Daca dadeai click pe poze sa le vezi, aflai cum se numesc cei patru fotografi .. dar vad ca nu prea esti tu curios de fotografie, in schimb cauti carcoteala.

 2. cici

  February 7, 2014 at 1:18 pm

  ce nu s-a observat e ca Vlad Eftenie trebuia sa fie la pro.
  A cam trisat.

  ceea ce ma face pe mine trist. Ca e ditai profesorul. ma uit la reguli..

  “fotograf amator sau entuziat al fotografiei”
  http://www.worldphoto.org/competitions/sony-world-photography-awards-2014-open-competition/

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *