Nokia lanseaza primul smartphone Android la MWC 2014

Nokia lanseaza primul smartphone Android

Nokia lanseaza primul smartphone Android la sfarsitul acestei luni, in cadrul Mobile World Congress 2014.

Nu cred ca in 2014 putem vorbi despre cineva caruia sa nu ii fi trecut prin mana un telefon mobil de la Nokia. De cand am intrat in era smartphone-ului, sau mai exact, de cand Android a devenit unul din cele mai populare sisteme de operare de pe glob, marea majoritate a fanilor Nokia si-au pus intrebarea: Oare cand vom vedea un telefon cu acest sistem de operare pe piata. O intrebare la care ne va raspunde chiar Nokia in urmatoarele 20 de zile, conform unui raport dat publicitatii de catre prestigioasa publicatie The Wallstreet Journal.

Sa va spun drept am fost foarte reticenti in privinta autenticitatii acestui telefon sau a posibilitatii ca el sa fie lansat vreodata comercial. Acestea au fost motivele pentru care Gadget Talk Romania a evitat sa relateze in stirile zilnice despre Nokia Normandy (Nokia X).

Nokia Normandy

Cu toate ca in ultima vreme lansarea unui smartphone cu Android parea din ce in ce mai putin probabila, chiar si dupa ce au aparut in presa imagini cu un telefon Nokia (nume de cod Normandy / Nokia X) cu Android, datorita faptului ca Microsoft a anuntat preluarea diviziei Nokia Mobile Devices & Services pentru suma totala de 5.44 miliarde de euro.

Afacerea nu a fost deocamdata definitivata, deoarece ambele companii asteapta acordul final al comisie concurentei de pe mai multe continente, precum si finalizarea tuturor actelor necesare acestui proces de preluare.

Inainte ca aceasta divizie care include toata gama Nokia Lumia sa treaca in portofoliul Microsoft, finlandezii par tentati sa lanseze in premiera primul smartphone cu sistemul de operare Android al celor de la Google. Probabil ca v-ati pus deja intrebarea ‘De ce ar face acest lucru acum cand vor fi preluati de Microsoft?’

Dupa parerea mea, din pura curiozitate. Probabil ca sefii Nokia vor sa vada acum in al 12 ceas, ce s-ar fi intamplat daca alegeau de la inceput sistemul de oeprare Android si nu se orientau care Windows Phone. Eventual sa fi mers in paralele cu ambele sisteme, in loc sa aleaga doar varianta Microsoft, care dupa cum bine stiti, nu le-au rezolvat marile probleme financiare din ultimii ani. Nokia a ajuns chiar sa inchida si sa mute fabrica de telefoane mobile din Cluj, in Asia, datorita acestor probleme financiare.

normandy-x

Foarte multa lume din piata a concluzionat ca o combinatie intre telefoanele Nokia despre care cu totii stim cat de bine sunt construite si sistemul Android, le-ar fi adus un succes, cel putin la fel de rasunator ca cel al producatorului Samsung Electronics, din pacate pentru Nokia, managementul companiei nu a fost de aceiasi parere.

In cazul in care Nokia va lansa intradevar acest telefon la sfarsitul lunii februarie, care credeti ca va fi reactia utilizatorilor de smartphone? Credeti ca se va vinde ca painea calda sau vom avea parte doar de un alt telefon de buget care se va adauga listei deja foarte lungi de telefoane cu Android.

foto credit: @evleaks

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *