Chinezii de la Huawei vor aduce tehnologia 5G in Europa

5g

Cei de la Huawei vor sa introduca tehnologia 5G in Europa pana in anul 2020, o tehnologie ce va fi capabila sa ofere viteze de 10 ori mai mari decat internetul mobil din prezent, avand o viteza ce poate depasi 10Gb/s.

Huawei si-a anuntat obiectivele la summit-ul 5G@Europe din Munich, unde au spus ca vor investi sume semnificative in cercetarea si dezvoltarea tehnologiei 5G la Centrul European de Cercetare.

Tehnologia 5G va avea un impact esential privind industria ICT (Informations and Communications Technology), dar si pe calitatea vietii noastre. Huawei este una din fortele de conducere ce poate face tehnologia 5G o realitate, a spus Dr. Wen Tong, Director la Wireless Research si Director la Communications Technologies Laboratories la Huawei 2012 LAB.

Am inceput sa investim in 5G in 2009, iar recent am anuntat planuri de a investi o suma aditionala de 600 de milioane de dolari americani pentru cercetare si inovatie in tehnologia 5G pana in 2018.

Tehnologia 5G nu e batuta in cuie, deoarece viitorul acestei noi tehnologii depinde de succesul actual al tehnologiei 4G LTE. Huawei deja ajuta tarile europene sa implementeze tehnologia 4G in tari ca Suedia si Norvegia, in timp ce comisia uniunii europene pe probleme de telecomunicatii a analizat si reglementat noi legi, care sa motiveze operatorii de telecom al dezvoltarea infrastructurii internetului de mare viteza in interiorul uniunii, datorita faptului ca Europa a ramas mult in urma la acest capitol.

In plus, europenii se bucura de tarife mai mici in roaming si local, datorita noilor reglementari impuse de comisie operatorilor de telecom. Astfel, preturile vor trebui aliniate la noile standarde pana in vara lui 2014.

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *