Topul celor mai bogati oameni din IT

topul-celor-mai-bogati-oamenin-din-itCei de la Forbes au realizat “Topul celor mai bogati oameni din IT”

Anul acesta, topul celor mai bogati oameni din IT il are din nou pe locul 1 pe Bill Gates, cu o avere estimata la 76 de miliarde de dolari. In Februarie 2014, Bill Gates si-a asumat rolul de consilier in tehnologie alaturi de noul CEO la Microsoft, Satya Nadella.

Locul 2 in topul celor mai bogati oameni din IT e detinut de Larry Ellison, CEO la Oracle, cu o avere estimata la 48 de miliarde de dolari, avand aproape 30 de miliarde mai putin decat Bill Gates.

Locul 3 este detinut de Larry Page, co-fondatorul Google, avand o avere estimata la 32,3 miliarde de dolari. Larry Page a achizitionat in Ianuarie 2014 producatorul de termostate, Nest, cu pretul de 3,2 miliarde de dolari, dar a vandut si afacerea Motorola catre Lenovo cu doar 2,9 miliarde de dolari.

Mergem mai departe cu locul 4 fiind ocupat de Jeff Bezos, avand o avere estimata la 32 de miliarde de dolari. Jeff a achizitionat Washington Post in Octombrie 2013 cu doar 250 de milioane de dolari, iar in Decembrie el a anuntat intr-un interviu de 60 de minute ca Amazon va putea livra colete prin intermediul dronelor in aproximativ 5 ani.

Locul 5 in topul celor mai bogati oameni din IT este detinut de Sergey Brin, avand o avere estimata la 31,8 miliarde de dolari, foarte aproape de Jeff Bezos. Sergey este co-fondator la Google alaturi de Larry Page. Rolul lui Sergey Brin este de a supraveghea divizia secreta, Google X, divizie dedicata lucrurilor high-tech ca masinile fara sofer, ochelarii Google Glass si altele.

In 2014 s-a stabilit un nou record de miliardari (1.645), in timp ce 123 dintre ei au obtinut averi din domeniul IT.

“Topul celor mai bogati oameni din IT” a fost realizat de revista americana Forbes. Mai jos puteti sa vizionati materialul integral cu toti cei 10 miliardari din IT.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x