StiriTech

Primul ceas modular construit ca un lego

primul-ceas-modular-blocks-smartwatchesPrimul ceas modular ce poate fi construit ca un lego.

Acum cateva luni a fost anuntat proiectul ARA, un proiect Motorola ce oferea utilizatorilor ceva nou, un smartphone modular ce poate fi transformat in functie de necesitatile fiecaruia.

De data aceasta, un nou proiect cu tehnologii similare ne ofera un ceas modular. Pentru cei necunoscatori, un ceas modular este un dispozitiv ce poate fi transformat in functie de necesitatile fiecaruia. Totusi, sa nu uitam ca ceasul este smart, nu unul simplu. Nu exista numele unei companii la mijloc, asa ca o sa-l denumim simplu, BLOCKS. Blocks e un cuvant de origine englezeasca ce are ca definitie „blocuri” in limba romana. Astfel, un ceas modular e transformat din blocuri. Fiecare bloc are cate o functie. Procesor, camera foto, memoria RAM, microfon, aplicatii etc. Asadar, iti construiesti un ceas modular ca pe un joc de lego. Pare simplu, nu?

Un ceas modular poate oferi combinatii pentru sportivi, oameni pasionati de gadget-uri sau oameni pasionati de calatorii. Astfel, ai la dispozitie cate un bloc pentru fiecare: monitorizarea ritmului cardiac, oxigenul din sange, un senzor de miscare, un GPS, display-uri speciale, procesoare cu frecvente diferite, baterie extra si altele.

Mai pe scurt, BLOCKS ofera un ceas modular ce-ti pune la dispozitie doar ce ai nevoie, astfel ca energia consumata e strict aplicata necesitatilor, avand in comparatie smartphone-urile care consuma energie datorita unor aplicatii instalate, dar pe care nu le folosesti frecvent.

Din pacate, acest proiect este intr-o ampla dezvoltare, astfel ca o estimare a costurilor sau a datei de lansare nu exista in acest moment.

http://youtu.be/M86jRh8a4w4

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!