Orange lanseaza Passpoint, in premiera in Romania

passpointOrange lanseaza Passpoint, in premiera in Romania.

In premiera in Romania, Orange lanseaza Passpoint, tehnologie ce ofera acces la hotspot-urile Orange printr-o metoda mult mai simplificata.

Practic, clientii Orange, dar si clienti din alte retele mobile au accesul la tehnologia Passpoint. Cum? Printr-o retea Wi-Fi pusa la dispozitie de Orange Romania, una dintre primele retele compatibile cu tehnologia Passpoint, unde autentificarea este lipsita de nume de utilizator, parola si alte detalii. Tot ce are nevoie utilizatorul este cartela SIM.

Conectarea la o astfel de retea Wi-Fi se face automat, avand totodata si cel mai inalt grad de securitate a informatiilor din reteaua respectiva. Clientii care au terminale compatibile cu o astfel de tehnologie (dispozitive cu iOS 7 si anumite terminale Samsung cu Android OS) se conecteaza automat si in siguranta la orice hot-spot Orange din tara, evident, daca aleg metoda SSID Orange Mobile Wi-Fi. Conectarea se face automat daca interfata Wi-Fi este activa.

Utilizatorii care nu au dispozitive compatibile cu tehnologia Passpoint, dar care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, se pot conecta manual la aceste retele, urmand ca viitoarele conectari sa se faca automat.

Asa cum s-a precizat mai sus, atat clientii Orange, dar si din alte retele pot beneficia de accesul la o astfel de tehnologie. Clientii Orange au acces nelimitat, iar cei din alte retele au acces gratuit timp de 2 ore, cu autentificarea prin portal si o parola primita prin SMS.

Pentru lista dispozitivelor care suporta protocolul EAP-SIM/AKA, dar si alte detalii suplimentare vizitati http://www.orange.ro/wi-fi-zone

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.