Cartele SIM PrePay cu buletinul de la 1 Ianuarie 2015

Cartele SIM PrePay cu buletinul

Cartele SIM PrePay cu buletinul de la 1 Ianuarie 2015

Parlamentul Romaniei a votat astazi un proiect de lege privind achizitionarea de cartele SIM PrePay. Aprobarea acestui proiect a starneste discutii atat pro, cat si contra.

Practic, fiecare roman va fi nevoit sa prezinte buletinul la achizitionarea cartelelor prepay de la 1 Ianuarie 2015. In plus, din momentul in care legea intra in vigoare, cei care au deja cartele SIM, vor fi nevoiti si ei sa declare datele personale in maxim 6 luni, inclusiv codul numeric personal (CNP), pentru a fi inregistrati in baza de date. In caz contrat operatorul este obligat prin lege sa dezactiveze cartelele in cauza. La randul lor, magazinele care comercializeaza astfel de cartele SIM PrePay, nu vor mai putea face acest lucru, deoarece proprietarii nu au dreptul sa colecteze date personale de la clienti. In caz contrar, adica daca utilizatorul nu isi ofera datele, cartela SIM respectiva va fi inactiva.

In prezent, proiectul de lege a fost trimis catre Parlament. Mai mult decat atat, hotspot-urile gratuite si publice, puse la dispozitie de catre persoanele juridice, vor necesita securizarea accesului pe baza de parola, urmand ca utilizatorul care doreste conectarea la retea sa furnizeze numele, prenumele sau CNP-ul. Datele vor fi stocate timp de 6 luni.

Ce parere aveti despre noua lege votata astazi?

sursa

3 Comentarii

 1. miki

  11/04/2014 at 22:42

  În Europa, pentru a cumpăra o cartelă pre-plătită trebuie să te înregistrezi cu CNP-ul în Spania, Italia, Grecia, Bulgaira, Slovacia, Germania şi Letonia.

  Ciudat
  7 tari din Europa nu inseamna toata Europa, cum ramane cu Anglia,Franta??? Si restul? Am inteles cu buletinul, dar CONTRACT E PREA MULT, adica ma vor obliga operatorii de telefonie mobila probabil sa imi incarc cartela lunar??? Sau Romania a devenit stat politienesc, probababil vom fi acuzati si de lucruri pe care nu le am facut, in baza numarului de telefon, ne vom trezi interogati pt greselile altora, a zis bine individul acela de la OTV cu cativa ani in urma, ca vom ajunge sa fim luati din case fara proces fara dovezi, pentru a putea fii controlati microcipati ca pe vite, cum a spus rockefeller; Cati nu s-au trezit ca au de plata pe la banci, pe motiv ca nu isi au inchis contul, si de fapt era vb de persoane plecate din tara, decedate etc, banciile isi vor recupera banii si de la straini pe motiv ca au acelasi nume, si uite asa, vom ajunge mai rau ca in comunism, nazism, ce urmeaza Antichrist????

 2. miki

  11/04/2014 at 22:47

  E prea mult deja, in Anglia un cetatean a fost amendat ATENTIE PT SIMPLUL MOTIV CA LA EL IN CASA UMBLA GOL, SI A FOST FILMAT DE CAMERELE DE LUAT VEDERI MONTATE IN EXCES PESTE TOT!!! A primit amenda acasa, adio intimitate ne intoarcem la era sclavagista dar una si mai rea ca cea de acum mii de ani, de ar putea ne-ar citi si ganduriile, in curand va fi si asta posibil, cine detine puterea oare, cei bogati si cei care au in mana putere asupra maselor, manipuland prin intermediul tehnologiei tot ce misca, va fii din ce in ce mai rau. Terorismul islamic nu este chiar asa de negru pe cat pare, muuulte nu se stiu dar se vor afla

 3. miki

  11/04/2014 at 22:48

  Ne vor monitoriza si basini**e

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *