Cartele SIM PrePay cu buletinul de la 1 Ianuarie 2015

Cartele SIM PrePay cu buletinul

Cartele SIM PrePay cu buletinul de la 1 Ianuarie 2015

Parlamentul Romaniei a votat astazi un proiect de lege privind achizitionarea de cartele SIM PrePay. Aprobarea acestui proiect a starneste discutii atat pro, cat si contra.

Practic, fiecare roman va fi nevoit sa prezinte buletinul la achizitionarea cartelelor prepay de la 1 Ianuarie 2015. In plus, din momentul in care legea intra in vigoare, cei care au deja cartele SIM, vor fi nevoiti si ei sa declare datele personale in maxim 6 luni, inclusiv codul numeric personal (CNP), pentru a fi inregistrati in baza de date. In caz contrat operatorul este obligat prin lege sa dezactiveze cartelele in cauza. La randul lor, magazinele care comercializeaza astfel de cartele SIM PrePay, nu vor mai putea face acest lucru, deoarece proprietarii nu au dreptul sa colecteze date personale de la clienti. In caz contrar, adica daca utilizatorul nu isi ofera datele, cartela SIM respectiva va fi inactiva.

In prezent, proiectul de lege a fost trimis catre Parlament. Mai mult decat atat, hotspot-urile gratuite si publice, puse la dispozitie de catre persoanele juridice, vor necesita securizarea accesului pe baza de parola, urmand ca utilizatorul care doreste conectarea la retea sa furnizeze numele, prenumele sau CNP-ul. Datele vor fi stocate timp de 6 luni.

Ce parere aveti despre noua lege votata astazi?

sursa

3 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.