Procesorul LG Odin ar putea intra pe linia de productie in vara aceasta

LG G3 specificatii

Inca de anul trecut am auzit zvonuri care sugerau ca LG Electronics va produce propriul SoC (sistem on chip), LG Odin bazat pe micro-arhitectura ARM.

Procesorul LG Odin a fost depistat intr-o serie de rezultate de benchmark pe site-ul specializat AnTuTU in luna decembrie, ceea ce ne indica faptul ca el exista, desi la momentul actual nu avem nimic oficial din partea producatorului sud coreean.

O noua serie de zvonuri aparute in presa saptamana aceasta, sugereaza ca LG va incepe productia in masa a acestui chipset in parteneriat cu TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company), dar ca nu va risca sa il introduca pe urmatorul smartphone de varf al sau, LG G3, ci mai degraba va fi testat pe modelele ceva mai accesibile. Un zvon usor ciudat, dar cine stie, poate ca exista un sambure de adevar in acest sens. Ramane sa vedem pana la vara daca LG Electronics se va apuca cu adevarat de productia primului SoC mobile sau nu.

Aceleasi surse mentioneaza un procesor octa-core (4 nuclee de 2.2GHz Cortex-A15 si 4 nuclee de 1.7GHz Cortex-A7) ARM big.LITTLE.

Ne asteptam ca acest tip de chipset sa debuteze in a doua jumatate a lui 2014, probabil in jurul targului IFA 2014, de la Berlin.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.