E oficial! Microsoft finalizeaza achizitia Nokia

microsoft-finalizeaza-achizitia-nokiaMicrosoft finalizeaza achizitia Nokia

Se anunta oficial ca Microsoft finalizeaza achizitia Nokia. Achizitia a fost aprobata de investitorii Nokia, dar si de autoritatile de reglementare din intreaga lume. Astfel, Nokia si Microsoft devin o singura echipa.

„Astăzi urăm bun venit diviziei Nokia Devices and Services în familia noastră. Capabilitățile și activele din zona de mobilitate pe care această tranzacție le aduce vor avansa transformarea noastră. Împreună cu partenerii noștri, rămânem concentrați pe accelerarea inovațiilor în această lume bazată pe mobilitate și cloud”, spune Satya Nadella, CEO, Microsoft.

In prezent, fostul Presedinte si CEO Nokia, Stephen Elop, va activa in functia de Vicepresedinte Executiv al Microsoft Devices Grup, unde va conduce afacerea de device-uri ce include smartphone-urile si tabletele Lumia, telefoanele mobile Nokia, Xbox, Surface si Perceptive Pixel (PPI), dar si accesorii pentru astfel de produse.

Microsoft ureaza bun venit personalului Nokia Devices and Services, ce au o experienta bogata in industrie in peste 130 de locatii din 50 de tari in lume, ce includ unitati de productie cu referire la design, dezvoltare, productie si comercializare a unui portofoliu de dispozitive inteligente, telefoane mobile si alte servicii inovatoare. Din aceasta tranzactie fac parte si garantiile curente ale tuturor clientilor pentru device-urile deja achizitionate, fiind acum onorate de Microsoft.

Microsoft finalizeaza achizitia Nokia fara probleme, desi, surse spuneau ca ultimul acord ar putea ridica probleme, si anume taxe neplatite in valoare de 414 milioane de dolari catre statul indian, Tamil Nadu.

Windows Phone, sistemul de operare mobil al companiei Microsoft este ecosistemul cu cea mai rapida crestere in piata de smartphone-uri, iar portofoliul de dispozitive premiate continua sa se extinda. In cel de-al 4-lea trimestul al anului 2013, Windows Phone se afla intre primele 3 sisteme de operare pentru smartphone-uri, fiind platforma cu cea mai rapida crestere in categoria respectiva, avand un avans anual de 91%. Acum, cu divizia de telefoane mobile Nokia, Microsoft se va adresa pietei de device-uri mobile accesibile, fiind o oportunitate de 50 de miliarde de dolari anual, ce va oferi prima experienta de mobilitate urmatorului miliard de utilizatori.

In Romania, Windows Phone este al 2-lea ecosistem din piata. Cu dispozitivele Lumia existente, dar si cele care urmeaza, Windows Phone ar putea castiga  in continuare cota de piata in Romania.

2 Comentarii

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *