Solar Roadways vrea sa rezolve problema soselelor, a energiei si incalzirii globale

dale solare

Dale Solare Hexagonale.

Traim intr-o era a tehnologiei, una revolutionara si in continuua dezvoltare, tehnologie care ne-ar putea usura munca fizica in viitor, dar si rezolvarea altor probleme arzatoare din prezent, cum ar fi incalzirea globala (un subiect foarte sensibil), producerea de energie din surse alternative si, chiar problema soselelor, cel putin la noi, deoarece e un mare dezastru si, cred ca nu e cazul sa batem moneda pe acest subiect, pentru ca sunteti cu totii familiarizati cu problema autrostrazilor de la noi.

Ce ati spune daca in curand am putea pune capat acestor probleme printr-o solutie care pare destul de simpla la prima vedere.

In ajutorul nostru ar putea veni Solar Roadways cu o solutie radicala, care prin proiectul lor ar putea rezolva toate cele trei probleme mentionate mai sus, cu ajutorul unor dale solare hexagonale.

Solar Roadways este un proiect infiintat de Scott si Julie Brusaw, cu ajutorul carora am putea construi viitoarele autostrazi, chiar si in Romania, ca tot ne lovim de problema asfaltarii cu bitum si alte materiale care nu se dovedesc a fi prea utile. Mai interesant, e ca investitia ar putea costa Romania mult mai putin si, in plus, acest timp de sosele ar putea produce pentru noi energie verde in viitor, plus nu vom mai avea batai de cap cu drumurile inghetate, deoarece aceste dale solare hexagonale sunt doate iluminate cu LED-uri, dar si cu un sistem de incalzire pe timp de iarna.

Probabil o sa va intrebati cum ar putea rezista aceste dale solare la utilajele de mare tonaj. Ei bine, conform producatorului, dalele rezista la o greutate maxima de 250.000 de pounds, adica pana la 113.398 kilograme sau 113 tone. Impresionant, nu-i asa? Partea electronica si a celulelor fotovoltaice din interiorul dalelor solare este acoperita de un strat de sticla, despre care va spuneam ca poate sustine o greutate de pana la 113 tone.

Solar Roadways este un proiect de tip start-up, care incearca sa atraga fonduri de 1 milion de dolari pe Indigogo, pentru a-si putea finanta si duce pana la capat proiectul.

Credeti ca viitorul autostrazilor ar putea sta in aceste dale solare hexagonale?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.