Gear Live primul smartwatch Samsung cu Android Wear

Gear LiveGear Live primul ceas cu Android Wear, Samsung.

La mijlocul lunii martie Google introducea platforma Android Wear pentru gadgeturi purtabile si odata cu acest anunt LG si Motorola anuntat si ei in premiera primele smartwatch-uri – G Watch si Moto 360 ce au la baza platforma mentionata.

Ieri, in cadrul primei zile Google I/O 2014, marele gigant de cautare a anuntat si dezvaluit mult mai multe detalii despre Android Wear, dar si informatii despre primul smartwatch Samsung Gear Live, precum si anuntul prin care cei interesati de astfel de ceasuri de mana, le pot achizitionat direct prin Google Play store. Deocamdata doar in Statele Unite.

Samsung Gear Live este un nou dispozitiv purtabil care ofera cu ușurinta informatii utile, avand un cu design modern si functii inovatoare.

Noul dispozitiv Android Wear are un ecran Super AMOLED pentru culori de o calitate superioara, specific Samsung. De asemenea, acesta permite personalizarea ceasului si iesirea din stand-by a dispozitivului cu o simpla atingere a display-ului. Gear Live este certificat IP67, oferind protectie impotriva prafului si a apei, are o bratara standard de 22mm pe care utilizatorii o pot schimba pentru a-si exprima gusturile si personalitatea. In plus, ceasul le permite utilizatorilor sa se mentina in forma cu ajutorul senzorului de puls compabitil cu numeroase aplicatii de fitness, senzor imprumutat de pe Galaxy S5.

Samsung a fost un pionier pe piața dispozitivelor purtabile smart, iar lansarea Gear Live subliniază eforturile noastre de a oferi utilizatorilor experiențe simple și intuitive”, a spus JK Shin, CEO și Președinte al Diviziei Mobile și IT, Samsung Electronics. „Datorită colaborării strânse și de durată cu Google, am încorporat cu succes funcțiile Android Wear în Gear Live, într-un mod în care doar Samsung o poate face. Sunt încrezător că împreună, Samsung și Google, vom crește piața accesoriilor smart pentru a avea un impact pozitiv asupra vieții utilizatorilor.

Ceasurile cu Android Wear își propun să ajute oamenii să aibă acces la informații folositoare atunci când au nevoie de ele, dintr-o simplă privire,” a spus Sundar Pichai, SVP, Android, Chrome & Apps. „Ne bucurăm să lucrăm îndeaproape cu Samsung pentru lansarea Gear Live, un produs ce va îmbogăți piața de dispozitive purtabile smart.

Varietatea de aplicații Android compatibile cu Gear Live le permite utilizatorilor să primească notificări de la diverse aplicații, precum rețele sociale, chat, mesagerie, shopping sau foto. Noul dispozitiv dispune de comenzi vocale: utilizatorii pot spune doar „Ok Google” pentru a pune întrebări cu privire la ora decolării avionului, scorurile meciurilor, apelarea taxiului sau trimiterea unui mesaj. Gear Live se poate conecta cu orice dispozitiv Android care deține cel puțin versiunea Android 4.3. 

Gear Live va fi disponibil în culorile Negru și Wine Red, existând posibilitatea schimbării curelelor. Începând cu 25 iunie acestava fi disponibil la comandă în Google Play Store (play.google.com/devices), iar ulterior și în magazinele Samsung.

Specificații tehnice Gear Live

CategorieSpecificații
Display1.63” Super AMOLED (320 x 320)
Sistem de operareAndroid Wear
Procesor1.2 GHz
Servicii Google Google Now, Google Voice, Google Maps & Navigation, Gmail, Hangouts
Alte funcțiiNotificări (SMS, E-mail, etc.)
Senzor de puls
IP67 – rezistent la apă și praf
Brățara poate fi schimbată, culori disponibile: Negru și Wine Red
ConectivitateBluetooth® v4.0 LE
SenzoriAccelerometru, Giroscop, Busolă, Puls
MemorieRAM: 512MBStocare: 4GB Memorie internă
Dimensiuni /Greutate37,9 x 56,4x 8,9 mm, 59g
BaterieBaterie standard, Li-ion 300mAh

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.