Wing, un proiect Google ce testeaza transportul comenzilor cu drone

wing

Wing, proiectul initiat de Google ce foloseste dronele ca sistem de livrare a comenzilor plasate online.

Cei de la Google s-au gandit sa revolutioneze serviciul de curierat, folosind dronele. Practic, laboratorul special, Google X a petrecut 2 ani construind o drona de zbor care poate livra colete. Numele proiectului? Wing.

Echipa proiectului Wing a testat aceste prototipuri de drone in Autralia, livrand diverse pachete unor fermieri locali. Compania nu a fost de acord sa ofere si alte informatii despre proiect. Asadar, proiectul e inca destul de secretos, dar odata pus in aplicare ar putea schimba situatia in randului serviciului de curierat.

Google X avea un plan inca din 2011, acela de a construi vehicule zburatoare, iar in 2012, Nick Roy de la programul MIT Aeronautics & Astronautics s-a alaturat companiei pentru a explora posibilatile. Interesant aspect este ca proiectul Wing era menit sa livreze defibrilatoare pentru victimele care sufereau un atac de inima.

Aparent, mai e cale lunga pana ce drona va lua locul unui curier normal. Un sistem similar de livrare testeaza si marele gigant Amazon.

Credeti ca folosirea dronelor in serviciul de curierat va fi o idee buna?drhttps://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.