AndroidEvenimenteSOFTWAREStiri

Versiunea Android 5.0 se numeste Lollipop!!!

Lollipop

Asa cum sugerau zvonurile din ultimele 24 de ore, astazi Google a dezvaluit fara prea mult tam-tam, noua versiune de Android impreuna cu noile device-uri Nexus. Astfel, unul din cele mai importante sisteme de operare mobile ajunge la versiunea 5.0 si va purta numele de cod – Lollipop.

Android 5.0 Lollipop si al sau „Material Design,” va sosi odata cu terminalele Nexus 6 (smartphone Motorola de 5.9 inci), Nexus 9 (tableta produsa de HTC de 8.9 inci) si Nexus Player (media streamer cu platforma Android TV).

Tot astazi, Google a mai anuntat, ca Android 5.0 va fi disponibil in urmatoarele saptamani pentru utilizatorii de Nexus 5, Nexus 7 si Nexus 10, precum si pentru versiunile Google Play Edition. Motorola au anuntat si ei ca Lollipop va fi distribuit posesorilor de Moto X 2013 si 2014, Moto G toate modelele (inclusiv cel 4G LTE), Moto E, Droid Maxx, Droid Mini si Droid Ultra. Momentan nu avem date concrete pentru niciunul din dispozitivele mai sus mentionate, dar fiti siguri ca vom reveni cu informatii atunci cand va fi cazul.

Avem o veste si pentru dezvoltatorii de aplicatii! Google spune ca SDK-ul acestei versiuni va fi disponibil spre descarcare incepand de Vineri, 17 octombrie.

https://www.youtube.com/watch?v=TRmgMe2STL0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!