Evolio anunta X-watch, primul smartwatch sub brand romanesc

evolio x-watch

Evolio X-watch, primul smartwatch sub un brand romanesc

Primul smartwatch sub brand romanesc vine de la Evolio, si poarta numele de X-watch, avand, pe langa functiile de monitorizare a efortului fizic si aplicatiile de fitness, si functii de control si localizare a smartphone-ului.

”Piața brățărilor și ceasurilor inteligente din România este de ordinul a 10 000 de unități anual, într-un stadiu incipient. Odată cu adăugarea de noi și noi funcții utile pe aceste dispozitive, precum cea de antifurt și localizare a smartphone-ului, piața va începe să crească. În 2015, piața locală a acestor dispozitive ar putea ajunge la 50 000 de unități”, a spus Liviu Nistoran, Președinte Evolio.

Smartwatch-ul X-watch beneficiaza de un ecran TFT de 1,54 inch cu rezolutie 240 x 240 pixeli, o grosime de 9.9mm, beneficiind de functii cum ar fi afisarea orei si declansarea unei alarme, precum si functii de protectie antifurt a smartphone-ului. Astfel, X-watch avertizeaza utilizatorul in cazul furtului sau pierderii smartphone-ului/tabletei prin intermediul unei aplicatii preinstalare si bazata pe tehnologia Bluetooth 4.0. Localizarea se va face prin GPS a pozitiei dispozitivului pierdut.

Pe langa aceste functii, X-watch beneficiaza, bineinteles si de functii cum ar fi preluarea apelurilor, sincronizarea orei, a agendei, mesajelor, redarea melodiilor de pe smartphone/tableta, dar si de functii “sportive”, de monitorizare a activitatii fizice, afisand detalii despre numarul de pasi, a caloriilor consumate si alte elemente, prin intermediul aplicatiei Fitness Manager. Smartwatch-ul este compatibil cu smartphone-urile si tabletele care au cel putin Android 4.3 instalat, dar si cu dispozitivele cu sistem de operare iOS. Bateria acestuia este de 230 mAh.

Evolio X-watch va fi disponibil pe piata, la inceputul anului viitor, la un pret de 199 lei.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.