Microsoft Band – Primul wearable de la Microsoft monitorizeaza activitatea fizica

microsoft band

Microsoft Band, dispozitivul wearable care monitorizeaza activitatea fizica

Microsoft Band este primul dispozitiv wearable lansat de compania americana Microsoft. Este o bratara fitness, nu un smartwatch, asa cum se zvonea pe Internet in ultima vreme, si este compatibil cu Windows Phone, Android si iOS.

Bratara de fitness are un ecran TFT de 1.4 inch cu o rezolutie de 320 x 106 pixeli si doua baterii de 100mAh, ce promit o autonomie de pana la 48 ore in regim normal, iar timpul de incarcare este mai mic de 1 ora si 30 de minute. Senzorii care au fost implementati pe Microsoft Band permit monitorizarea ritmului cardiac, pasi, miscare in general. Poate masura nivelul de radiatii ultraviolete si poate masura nivelul de stres prin raspunsul galvanic al pielii.

microsoft band

Dispune de un GPS integrat, care masoara distanta parcursa si rutele alese si afiseaza numarul de calorii consumate. Mai mult, putem seta obiective, putem vedea statisticile pe smartphone, prin intermediul aplicatiei Microsoft Health, disponibila in Windows Phone Store, App Store si Play Store.

microsoft band

Astfel, prin sincronizarea smartphone-ului cu dispozitivul Microsoft Band, putem primi notificari de pe Facebook sau Twitter, apeluri sau mesaje vocale. Alte caracteristici permit citirea e-mailurilor, informatii despre starea vremii si interactiunea cu Cortana (doar utilizatorii Windows Phone 8.1).

Microsoft a reusit sa atraga si parteneri odata cu lansarea primului lor dispozitiv wearable, astfel, partenerii sunt: Runkeeper, Gold’s Gym, MyFitnessPal si Starbucks. La Starbucks, utilizatorul isi poate plati cafeaua printr-o simpla scanare prin intermediul Microsoft Band, fara a mai scoate portofelul. Pretul acestui dispozitiv wearable este de $199, disponibil doar in US, in Microsoft Store.

http://www.youtube.com/watch?v=CEvjulEJH9w

 

 

 

 

 

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.