Nexus 7 2013 primeste Android 5.0 Lollipop, anunta Asus

android 4.4.4

Nexus 7 2013 primeste Android 5.0 Lollipop.

Intr-un comunicat de presa dat publicitatii astazi, Asus a anuntat ca a pornit distribuirea actualizarii de software Android 5.0 pentru tableta Nexus 7 2013.

Astfel, toti utilizatorii de Nexus 7 2013 versiunea WiFi o pot actualiza la Android 5.0, inca de saptamana aceasta. Softul este distribuit la nivel global si va fi disponibil printr-o notificare OTA (WiFi). Actualizarea pentru modelele Nexus 7 4G LTE/3G, va demara abia de luna viitoare (decembrie 2014).

Actualizarea la versiunea Lollipop nu va fi distribuita tuturor utilizatorilor in acelasi timp, ci va fi oferita in etape timp de cateva saptamani de-acum inainte.

Ce noutati aduce Android 5.0?

Un nou aspect, cu notificări mai rapide

Update-ul la Android 5.0 Lollipop oferă noi funcții interesante pentru tableta Nexus 7. Noul “design material” din Android 5.0 Lollipop aduce culori îndrăznețe și animații fluide pentru o experiență unitară. Notificările oferite de Nexus 7 sunt de asemenea îmbunătățite prin trecerea la Android 5.0 Lollipop. Notificările din partea superioară a ecranului îi permit utilizatorului să răspundă fără a părăsi aplicația curentă, accelerând fiecare interacțiune. Utilizatorii au un control mai mare asupra notificărilor, alegând informația care va fi afișată atunci când dispozitivul este blocat. 

Conectivitate mai bună, navigare mai ușoară și securitate îmbunătățită

Android 5.0 Lollipop oferă Bluetooth Smart, un mod Bluetooth cu un consum energetic redus, care extinde autonomia tabletei atunci când se conectează la dispozitivele din apropiere. Cea mai recentă versiune Android include o nouă funcție ‘personal unlocking’. Prin indicarea unor conexiuni sigure, cum ar fi “acasă” sau “serviciu” sau prin împerecherea tabletei cu dispozitivele din apropiere, posesorii de Nexus 7 pot trece mai repede de ecranul blocat. 

Upgrade ușor și rapid

Actualizarea sistemului la Android 5.0 Lollipop este ușoară și rapidă. Din ecranul principal se accesează ‘Settings’, urmând opțiunea ‘About tablet’ și mai apoi ‘System updates’.

Daca ati reusit sa va actualizat tableta Nexus 7 la Android 5.0 si intampinati probleme, va rugam sa reveniti pe acest articol cu feedback.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *