‘Strawberry Tree,’ WiFi hotspot si statie de incarcare cu energie solara pentru tablete, telefoane, montata la Timisoara

Strawberry Tree

Timisorenii sunt primii utilizatori de smartphone, tableta sau alte gadgeturi portabile din Romania, care isi pot incarca bateria intr-un spatiu public, multumita tehnologiei dezvoltate de compania sarbeasca Strawberry Energy.

Declarat ca fiind primul incarcator solar public din lume, care poate incarca bateria dispozitivelor mobile, Strawberry Tree este in premiera disponibil si in Romania, la Timisoara.

Primaria Timisoara in parteneriat cu compania sarbeasca, au montat de curand in Parcul Copiilor un astfel de “copac solar,” cu ajutorul caruia vizitatorii isi pot incarca bateriile telefoanelor, tabletelor. Pe langa functia de statie de alimentare cu energie solara pentru gadgeturi, Strawberry Tree este si un WiFi Hotspot, care ofera acces la Internet trecatorilor. Acumulatorii statiei solare stocheaza energie pentru 14 zile de functionare fara a necesita reincarcare solara. Statia dispune de 16 tipuri de cabluri ce permit incarcarea a mai multor tipuri de gadgeturilor (laptopuri mai vechi de 2013, tablete, telefoane, mp3 playere, camere video, etc).

Conform reprezentantilor municipalitatii, Strawberry Tree a costat in jur de  22.500 Euro, compania Strawberry Energy angajandu-se sa intretina acest proiect timp de doi ani  de zile.

In Europa au fost instalate doar 12 astfel de statii solare publice de incarcare a bateriei, toate pe teritoriul fostei Iugoslavia (10 in Serbia, 2 in Bosnia Hertegovina). In timp ce la nivel global, sud coreeni ofera un astfel de serviciu public cetatenilor din Seul.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *