Fujitsu detine primul telefon cu tehnologie reala de scanare a irisului

prototip fujitsu

Ceva mai devreme,  va relatam,  despre faptul ca chinezii de la ZTE au anuntat la MWC 2015,  Grand S3,  unul din primele smartphone-uri care poate fi blocat sau deblocat, cu ajutorul unei tehnologii care detecteaza modelul unic al florii irisului, insa tehnologia lor,  nu e un sistem de scanat al retinei in adevaratul sens al cuvantului, ci,  mai degraba, o improvizatie desteapta.

In schimb,  o echipa de cercetatorii din cadrul Delta ID,  din California, ar fi contribuit la implementarea unei astfel de tehnologii pe un smartphone prototip Fujitsu, model prezentat de compania japoneza la Mobile World Congress in Barcelona, anunta publicatia Computer World.

Prototipul Fujitsu are la baza o piesa de un gram greutate, care impreuna cu un LED cu lumina pe infrarosu montat in partea stanga de sus a telefonului si a unei camere, la fel, pe baza de infrarosu, montata in partea dreapta de sus a telefonului,  de aceasta data, ajuta la scanarea si stocarea informatiilor modelului unic al irisului propietarului telefonului, cu ajutorul carora dispozitivul poate fi deblocat de catre acesta. Odata aceste date inregistrate in telefon, el poate fi deblocat aproape instantaneu,  daca apropiem telefonul de ochiul scanat.

Fujitsu,  spune ca,  aceasta noua tehnologie implementata pe un prototip Fujitsu, dar inca in faza de teste,  ar avea o marja de eroare de 1 din 100.000 de incercari.

Tehnologia dezvoltata de Fujitsu in colaborare cu cercetatorii de la Delta ID,  va putea fi implementata comercial in aplicatii sau servicii de cloud, insa nu mai repede de finalul lunii martie,  a lui 2016, a precizat domnul Takuya Kitamura, Fujitsu’s Ubiquitous Business Strategy Unit.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.