Vector Watch, sau ceasul inteligent proiectat in Romania cu baterie de 30 de zile

vector watch

Cei care sunt mai activi in domeniul IT&C, precum si cei care urmaresc stirile din domeniu, stiu ca Andrei Pitis (angel investor pentru aplicatia Clever Taxi) se afla in spatele proiectari si lansarii ceasurilor Vector Watch, impreuna cu co-fondatorii Dan Tudose si Irina Alexandru, dar si alti ingineri si designeri de hardware din tara si de afara.

Evenimentul a avut loc ieri in Elvetia, la BaselWorld 2015, acelasi loc unde TAG Heuer si-a anuntat parteneriatul cu Intel si Google. In cadrul evenimentului, Vector Watch a fost lansat in doua versiuni, cu cadran rotund denumit Vector Luna (ecran cu diametruld e 44 mm) si cu cadran rectangular denumit Vector Meridian (ecran diametru 40,5 mm). Ambele au un afiasj alb-negru netactil, ceea ce ii ofera o autonomie de functionare de pana la 30 de zile. Carcasa este realizata din otel inoxidabil, iar cureaua/bratara este optional din otel la fel inoxidabil sau din silicon. Navigarea se face cu ajutorul a trei butoane.

Vector Watch arata destul de bine, insa cadranul alb negru s-ar putea sa nu atraga atat de multi clienti intr-o lume in care telefoanele clasice au fost date la o parte, in favoarea celor de tip smart (unul din motive fiind ecranul), care dispune chiar si de rezolutie 2K.

Ceasurile ruleaza un sistem de operare propriu, fiind compatibil cu gadgeturile care ruleaza Android, iOS si Windows Phone.

Vector Watch costa 199 de dolari in varianta rectangulara si 349 de dolari modelul cu cadran rotund. Ele vor putea fi achizitionate inca din vara aceasta direct de pe magazinul online al companiei, sau prin partenerii retail. Vom reveni cu detalii in acest sens.

Vector Watch a pornit ca un start-up in 2014, in care sau investit 500.000 de Euro, finantare venita din partea domnului Radu Georgescu, fondatorul grupului GECAD.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *