Robotec 2015, competitia de roboti din cadrul universitatii Politehnice Timisoara

robotec

Astazi, 27 martie, 2015, începând cu ora 18:00,va avea loc deschiderea proiectului RoboTEC 2015, în Sala Mică a Senatului, din cadrul Rectoratului Universității Politehnica Timișoara din Piața Victoriei, nr.2. Robotec 2015 se incheie Duminica, 29 martie.

Timp de 7 ediții, RoboTEC s-a desfășurat ca o probă în interiorul competiției iTec (iT Engineering Contest). Anul acesta va fi prima ediție în care proiectul va activa separat, dar va fi la fel, organizat de către Liga AC, cu sprijinul cadrelor didactice și al companiilor din sfera IT&C. Acesta se adresează studenților de la facultăți de profil din țară și din străinătate pasionați de robotică și inteligență artificială. Concursul are ca scop aprofundarea cunoștințelor si perfecționarea abilităților participanților în ceea ce privește crearea, programarea și testarea unui robot autonom.

Studenții vor fi evaluați în cadrul a 4 probe :

  • Proba de urmărire a liniei
  • Proba de mini-sumo
  • Proba de ieșire din labirint
  • Proba liberă

probe care se vor desfășura în cadrul Universității Politehnica din Timișoara. În urma competiției, studenții primesc premii, dobândesc experiență și își dezvoltă capacitatea de aplicare a noțiunilor teoretice în practică.

robotec-2014 (2)

iTEC 2014

În ceea ce privește organizarea  propriu-zisă a concursului, dar și premiile ce urmează a fi  oferite câștigătorilor, este important de menționat că am beneficiat de susținerea permanentă și necondiționată  a partenerilor noștri de încredere, printre care se numără : Universitatea Politehnica Timisoara, în speță Facultatatea de Automatică și Calculatoare, Casa Automată, Symme 3D (Prima imprimantă 3D românească), Elster Rometrics, Flextronics, Smart City si Robofun.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.