Nokia Technologies ar putea reveni pe segmentul de smartphone, din 2016

Nokia Technologies

Cu toate ca Nokia a vandut divizia de Dispozitive Mobile si Servicii catre Microsoft pentru frumoasa suma de 5.44 miliarde de dolari, putini stiu, ca Nokia Technologies, una din diviziile ramase in portofoliul companiei finlandeze, care detine peste 10.000 de licente (brevete de inventie), va putea produce telefoane mobile dupa data de 31 Decembrie, 2015, conform contractului incheiat cu Microsoft.

In tot acest timp, oamenii care au ramas implicati activ in cadrul Nokia Technologies, au lucrat la proiecte precum Nokia N1, tableta cu Android comercializata in China sub brandul Nokia, dar printr-o alta companie producatoare de astfel de dispozitive pentru a nu incalca conctractul cu Microsoft, sau Nokia Z Launcher, o aplicatie software pentru sistemul de operare Android, dar si la proiecte ce urmeaza sa fie lansate cel mai probabil in 2016, dupa ce expira embargoul impus de clauza din contract.

Publicatia Re/Code ar fi primit informatii din partea unor apropiati familiari cu planurile Nokia Technologies, care sugereaza ca acestia pregatesc o serie de telefoane pentru anul viitor, dar si un gadget ce are legatura cu lumea virtuala (probabil o casca VR).

In momentul de fata, Nokia Technologies opereaza din patru centre: Sunnyvale (California, SUA), Cambridge (UK), Espoo si Tampere (Finlanda).

Recent, compania Nokia din care face parte si divizia Nokia Technologies (desi opereaza fara restrictii), a anuntat achizitia Alcatel-Lucent pentru suma totala de 15.6 miliarde de euro, devenind astfel un jucator important pe segmentul retelelor telecom, in special pe segmentul 5G LTE.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x