StiriTech

Proiectul Pangea revolutioneaza modul cum ne conectam la internet de pe mobil

proiectul pangea
foto credit: TechCrunch

Proiectul Pangea, tehnologia care schimba modul de conectare la Internet

Internetul de astazi necesita un pachet de date, fie el pe mobil sau prin cablu. Pe mobil, traficul oferit nu este mare, dar costul este destul de mare, iar multi nu isi permit sa investeasca intr-un astfel de serviciu. Toate astea se vor schimba in curand, cel putin pentru cei aproximativ 4 miliarde de oameni care nu au acces la internet in acest moment. Totul prin proiectul Pangea, un proiect dezvoltat de 3 romani: Vlad Iuhas, Radu Iuhas si Sebastian Presecan.

Vreau să vă gândiţi la cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la tehnologia pe care voi o folosiţi. Nu pot intra pe Facebook sau Twitter sau nicio altă aplicaţie care ar putea să le îmbunătăţească viaţa. Asta pentru că nu sunt conectaţi la internet. În 2015, majoritatea oamenilor, două treimi din populaţie, nu au acces la internet, la conţinut online. Asta se întâmplă din două motive principale: infrastructură slabă sau costuri mari”, a explicat Vlad Iuhas.

Proiectul Pangea a fost prezentat la conferinta TechCruch Disrupt din New York, unde cei 3 romani au discutat despre proiectul respectiv. Cum functioneaza? Foarte simplu! Utilizatorul nu va avea nevoie de Internet. Da, de Internet, proiectul Pangea functionand total diferit. Astfel, folosindu-se de infrastructura existenta a operatorilor telecom, acestia pot transmite continut prin canalul vocal. Mai exact, aceasta tehnologie transforma datele in unde sonore si le transfera printr-un apel scurt catre telefon. Apoi undele sonore sunt demodulate, datele sunt reconstruite, iar apoi afisate de aplicatie.

Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici”, a explicat Vlad Iuhas.

Tehnologia a fost creata pentru a conecta cei 4 miliarde de oameni care nu au acum acces la Internet, un exemplu fiind continentul african, unde exista peste 1 miliard de locuitori, iar traficul de date este de doar 8%, motivul pentru care acoperirea este asa mica fiind costurile impuse unui utilizator pentru a beneficia de un astfel de serviciu. Prima tara unde proiectul Pangea va fi implementat va fi Nigeria.

Companiile Facebook si Google au fost uimite de aceasta tehnologie revolutionara, dat fiind faptul ca si acestea participa in cursa de a conecta cei 4 miliarde de oameni care nu au acces la Internet in acest moment, insa metodele lor necesita mult timp si costuri enorme, in comparatie cu tehnologia romanilor care poate fi pusa in aplicare in orice moment.

sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!