ATENTIE: Telefoanele Samsung Galaxy S6 si S6 Edge au activat Regional lock

wp_20150411_19_12_23_pro

In toamna lui 2013, dupa o mare problema cu anumiti importatori de produse Samsung Galaxy de pe glob, Samsung Electronics a initiat un proiect prin care produsele sale sunt blocate pe regiunea/tara de destinatie. Astfel ca, clienti care achizitioneaza terminalele Samsung Galaxy dintr-o tara si le utilizeaza in alta, s-ar putea lovi de acest Regional Lock implementat de producatorul sud coreean.

Conform marturiilor unor utilizatori de pe forumul XDA Developers, modelele varf de gama de anul acesta Samsung Galaxy S6 si Galaxy S6 Edge, sunt si ele blocate pe regiuni / tari, insa nu toate, ci doar anumite modele. Motiv pentru care dorim sa tragem un semnal de alarma, pentru a evita sa importati aceste produse din anumite zone de pe glob.

Se pare ca Regional Lock poate fi dezactivat foarte usor cu un simplu apel telefonic de pe o cartela SIM din tara de unde provine produsul, dupa care puteti introduce un SIM local. Mai mult, odata deblocat prin aceasta metoda de apelare, chiar daca telefonul este resetat la setarile din fabrica, deblocarea ramane activa, conform aceleasi surse.

Intre timp, am trimis un email catre reprezentantii Samsung Romania pentru a clarifica aceasta, sa ii spunem, mica problema. Vom reveni cu informatii atunci cand vom avea un raspuns oficial din partea lor.

sursa

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *