Primul Cinema 4DX lansat in Romania de Cinema City

primul cinema 4dx

Cinema City a inaugurat primul cinema 4DX din Romania, adica prima sala de cinema, care ofera spectatorului o experienta unica.

Cinema 3D? E deja de moda veche!! Spre finalul acestei saptamani a fost lansat primul cinema 4DX in Romania. Cinematograful apartine celui mai mare operator de cinematografe din tara, Cinema City, si a fost deschis in Mega Mall-ul din Bucuresti, Pantelimon.

Inainte de a va povesti despre primul cinema 4DX, va propun sa aflam ce inseamna 4DX. Ei bine, tehnologia 4DX ofera o experienta cinematografica unica, revolutionara, care activeaza toate cele cinci simturi. Noua sala 4DX benficiaza de scaune high-tech mobile si efecte speciale ce includ vant, ceata, fulgere, baloane de sapun, apa, ploaie si mirosuri, disponibile atat pentru filmele 2D cat si pentru filmele 3D. Aceste efecte sunt perfect sincronizate cu actiunea de pe ecran, dand nastere unei experiente cinematografe memorabile.

Sala 4Dx 3

Acum ca stim ce este aceasta tehnologie 4DX, sa revenim la subiectul nostru. Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte a Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa,  a deschis ieri oficial cel de-al 18-lea multiplex al companiei, in Mega Mall. Investitia totala a acestui proiect inedit a fost de 6.5 milioane de euro, grupul urmand a mai investi in alte doua sali similare, care urmeaza a fi inaugurate pana la finele acestui an in Timisoara si Constanta.

“În ultimii 10 ani, au apărut foarte multe schimbări pe piața de profil din România. S-au construit din ce în ce mai multe cinematografe în întreaga țară. Începând cu anul 2007, de când face parte din circuitul cinematografic local, Cinema City a lansat 18 multiplexuri, toate fiind dotate cu echipamente de ultimă generație, oferind cea mai bună experiență cinematografică disponibilă în acest moment la nivel mondial. Rezultatul: o creștere a biletelor vândute în cinematografele din toată țara, numărul lor majorându-se de la an la an odată cu fiecare cinematograf nou deschis, de la 2 milioane bilete vândute în 2007 la 10 milioane de bilete in 2014. Anul acesta se anunță a fi unul și mai bun cu blockbustere promițătoare și  5 multiplexuri noi, planificate pentru deschidere în lunile următoare în Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Timișoara și Suceava. Asistăm în ultimii ani la lansarea de noi tehnologii inovatoare, precum IMAX și 4DX, intensificând experiența cinematografică: nu mai alegi doar ce film vrei să vezi, dar și cum vrei să îl vezi”, a spus Mooky Greidinger, CEO Cineworld Group, la deschiderea oficială a cinematografului  din Mega Mall București.

Cinema City Mega Mall se alătură Cinema City AFI Palace Cotroceni și Cinema City Sun Plaza, fiind al treilea multiplex al lanțului deschis în București. Cinematograful dispune de 14 săli, complet digitalizate, una dintre ele fiind sala 4DX, cu 128 de locuri, dintr-un total de 2.366.

Prin lansarea multiplexului din Mega Mall, ce include prima sală 4DX din România, Cinema City își subliniază poziția de lider de piață ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologie. 

Zilele acestea, în sala 4DX rulează filmul “Mad Max – Drumul Furiei 3D”. Preţurile biletelor pentru filmele 3D proiectate în sala 4DX sunt de 36 de lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, iar după această oră biletele costă 37,5 lei. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, costul este de 43,5 lei, ulterior urcând la 45 de lei de persoană. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi gasite pe website-ul Cinema City.

Blockbusterele ce urmează a fi difuzate în sala 4DX sunt: Poltergeist, Dezastrul din San Andreas, Jurassic World.

Atentie: acest timp de cinematograf nu este pentru oricine, cei cu probleme de sanatate sunt sfatuiti sa se asigure ca pot trai o astfel de experienta fizic-vizuala.

Daca nu aveti probleme de sanatate, atunci ce mai asteptati!! Dati fuga in Mega Mall-ul din Pantelimon, si-apoi reveniti pe acest articol ca sa ne povestiti experienta voastra!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x