Mio MiVue M350 Review

mio mivue m350 review

Mio MiVue M350 Review.

O camera sport e un dispozitiv perfect pentru cei care practica sporturi extreme sau doresc un martor in trafic, inregistrarile putand fi folosite ca dovezi incontestabile in caz de accident. Facand parte din categoria camerelor action/sport, acestea au diferite dotari, cum ar fi rezistenta la apa, la o anumita adancime si pentru o anumita perioada de timp, alaturi de multe alte caracteristici.

Mio MiVue M350 este o camera sport interesanta despre care vom vorbi in acest review, expunand avantajele si dezavantajele pe care le are acest dispozitiv. Va reusi sa concureze cu celebra camera GoPro? Aflati in urmatoarele randuri!

Aspect

Mio MiVue M350 are un design asemanator cu o simpla lanterna, cu un buton de “Power” deasupra si un ‘bec’ in fata, insa adevarul e cu totul altul. E o camera sport cu caracteristici impresionante, iar butonul “Power” e folosit pentru a aprinde camera si a porni inregistrarea audio/video. Tinand camera cu butonul ‘Power’ in sus, sub aceasta gasim microfonul, intr-un mic orificiu. Camera are o greutate de 130 grame, insa centrul de greutate e oarecum ciudat, dand impresia ca depaseste o astfel de greutate. Design-ul e facut in asa fel incat atunci cand o atasam de o casca, de motocicleta sau orice alt mijloc de transport, accesoriul folosit sa cuprinda perfect camera, prinzandu-se in micile canale de prindere.

mio mivue m350 review 1

Caracteristici

Camera video de la Mio are un senzor de 5 megapixeli cu un unghi de captura de 170 de grade si o deschidere a diafragmei de F2.8, astfel e capabila sa ofere rezultate decente si pe timp de noapte, deoarece lumina patrunde mult mai usor prin lentile. Dispune de rezistenta la apa (certificare IPX8), deci camera poate fi scufundata la 3 metri adancime pentru 1 ora.

La capatul opus al camerei se gaseste un capac unde se ascunde slotul microSD care suporta carduri de maxim 32GB, alaturi de port HDMI, microUSB si un buton ‘Mode’ care permite schimbarea rezolutiei de filmare. Tot aici se gasesc si anumite LED-uri care indica rezolutia aleasa, pe pozitia 1, 2, 3, 4 sau starea bateriei, respectiv statusul in timpul incarcarii. Trebuie mentionat ca aceasta camera nu functioneaza fara un card microSD introdus. Asa cum spuneam, capacitatea maxima de stocare pe microSD este de 32GB, asigurand pana la 8 ore de material video, insa bateria de 750mAh ofera la o incarcare o autonomie de pana la 2 ore de filmat fara oprire.

mio mivue m350 review 3

Audio/Video

Pentru a aprinde camera e nevoie de apasarea timp de 2 secunde a butonului “Power”, apoi o apasare scurta din nou pentru a porni/opri filmarea. Pentru a inchide camera trebuie tinut apasat aproximativ 5 secunde, iar camera va vibra de 3 ori, iar apoi se va stinge. Butonul “Power” e insotit de 2 LED-uri, albastru si rosu. Cel albastru indica faptul ca dispozitivul este aprins, in timp ce LED-ul rosu aprins in acelasi timp cu cel albastru indica faptul ca filmarea este pornita. Da, este mai greu de sesizat cum functioneaza dispozitivul, deci clar va trebui sa consultati manualul pentru a nu avea batai de cap in utilizarea camerei asa cum am avut eu.

Camera e capabila sa filmeze clipuri Full HD (1080p) cu 30 cadre pe secunda, dar poate fi setata sa filmeze si la rezolutii mai mici, cum ar fi 1280 x 960 (30FPS), 1270×720 (30/60FPS). Setarea se face mult mai greu decat credeam, fiind nevoit sa apas pe butonul ‘Mode’ ascuns sub capac, rezolutia aleasa fiind afisata prin intermediul unor cifre (1, 2, 3 si 4), iar pentru a afla fiecare ce semnifica, inevitabil va trebui consultat manualul.

Stabilizarea e slaba, din pacate. Am montat camera pe ghidonul bicicletei si am pornit la drum pe o sosea cu asfalt prost, iar orice trepidatie se observa pe material prin distorsionarea imaginii. Partea audio e ok, nu e dotata cu vreo tehnologie surround, 3D  sau orice altceva.

Software

Mio pune la dispozitie un soft general pentru ‘gestionarea’ clipurilor realizate cu produsele Mio, insa nu este dedicat camerei MiVue M350, deoarece afiseaza detalii despre senzori si pozitia pe harta, lucru prezent pe GPS-urile Mio, nicidecum pentru aceasta camera, in cazul de fata software-ul functionand ca un player pentru filmari. Poate Mio va lansa o actualizare software care sa se adreseze acestui produs si sa ofere mai multe optiuni de configurare.

Accesorii

Acesoriile incluse la achizitia unei camere Mio MiVue M350 sunt utile pentru fiecare tip de aventura. Se gaseste un incarcator de tip european si UK, cablu micro-USB, incarcator de masina cu iesire USB, cablu de incarcare rezistent la apa, accesoriu de prindere pe bicicleta, accesorii cu suprafata adeziva pentru prinderea pe casca sau caroseria motocicletei, alaturi de curea pentru prinderea camerei pe mana sau alte moduri mai creative.

mio mivue m350 4

Concluzie

Mio MiVue M350 nu e un action cam care poate concura cu GoPro, ma refer la primul model GoPro Hero, insa e mica, compacta, draguta, portabila si isi face treaba pentru ceea ce a fost destinata sa faca. Cei care nu vor un GoPro, deoarece dimensiunile sunt mai mari si mai ciudate fata de Mio, pot alege acest model, pentru ca, asa cum spuneam mai devreme, camera seamana cu o simpla lanterna de mici dimensiuni, deci estetica si portabilitatea sunt prezente, dar nici caracteristicile pe care le are nu sunt de ignorat. Per total e o camera buna, cu unele neajunsuri pe alocuri, dar cu suficiente functii ca sa iti poti captura super aventurile la ski, snowboard, pe motocicleta sau mountain bike fara probleme. Sa nu uitam nici faptul ca e prima oara cand Mio lanseaza un produs diferit de cele prin care se remarca si sunt cunoscuti deobicei, adica GPS-uri.

MiVue M350 are un pret de 750 lei in retail. Vezi oferta Mio a magazinului eMAG.

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.