Google Brillo sistemul de operare bazat pe Android, dedicat Internet of Things

brillo

In 2011, Google anunta ceea ce se numea la acea vreme Android @Home, un proiect care in viitorul apropiat avea ca scop sa transforme obiectele din casa intr-unele “inteligente,” controlate cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete. De atunci si pana in prezent, am auzit extrem de putine lucruri despre acest proiect, desi Google a achizitionat o serie de companii precum Nest.

Se pare ca Android@Home nu a fost uitat de Google Inc, ba din contra, conform unui nou set de zvonuri, marele gigant de cautare pe Internet, s-ar pregati de lansarea unui sistem de operare dedicat segmentului Internet of Things, ce are la baza sistemul Android.

Dupa lansarea mai mutltor platforme precum Android (mobile), Android TV, Android Auto, Android Wear, Google se pregateste de lansarea sistemului Brillo OS, care se zvoneste ca va oferi dezvoltatorilor de software si utilizatorilor posibilitatea de a interconecta lucrurile/obiectele din casa (i.e. masina de spalat, luminile din casa, aragazul, cuptorul, frigiderul, ferestrele, televizorul, sistemul home cinema/audio, sistemul de securitate al casei, s.a.m.d.).

https://www.youtube.com/watch?v=zD3Q4kJhD5w

Partea buna a acestui nou sistem este aceea ca, nu va necesita multa memorie RAM. Conform zvonurilor, obiectele din casa nu vor avea nevoie de mai mult de 32MB si pana la 512MB de RAM, pentru a putea functiona in parametri normali.

Primele detalii despre Brillo OS, posibil sa le aflam din cadrul evenimentului Google I/O 2015, care va avea loc saptamana aceasta, in zilele de 28 si 29 mai.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.