Australienii au inventat materialul pentru acoperis, care mentine racoare in casa si la peste 40 grade afara

acoperis-Angus-Gentle-demonstreaza-materialul

O echipa de cercetatori australieni au anuntat ca au realizat un material pentru acoperis, care ajuta la mentinerea racorii in casa, chiar si sub soarele arzator al Australiei, unde temperaturile sar de 45 de grade destul de des. De asemenea, acest tip de material va reduce automat si consumul de energie consumat de ventilatoarele sau climele instalate in casa, deoarece, probabil ca nu veti mai avea nevoie de ele.

Cercetatorii australieni de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, Dr Angus Gentle si Emeritus Professor Geoff Smith, sustin ca au realizat un material pentru acoperis care scade tempertura din casa si mentine racoare chiar si in cele mai insorite conditii. Materialul este realizat din mai multe straturi de polymer (plastic/polyester).

“Demonstram in premiera cum se realizeaza un acoperis mai racoros decat temperatura din aerul care il inconjoara, chiar si in cele mai extreme conditii ale verii.”

Noua suprafata inventata de cercetatorii australieni mentine o temperatura cu pana la 11 grade celsius mai scazuta decat orice alt acoperis existent in acest moment, deoarece absoarbe doar 3% din lumina solara. In plus, materialele plastice utilizate in experimentul lor, se gasesc peste tot in comert, astfel, acest tip de acoperis racoros poate fi foarte usor de realizat, spun cercetatorii australieni.

“Acoperisurile caselor sau al cladirilor in general, se incalzesc deoarece absorb lumina soarelui, astfel, cele inchise la culoare pot deveni foarte fierbinti (acoperisurile din smoala de exemplu ale blocurilor), chiar si cu acoperisuri albe (culori deschise), acestea tot absorb suficienta lumina pentru a se incalzi cu 9 pana la 12 grade celsius.”

Un astfel de material, daca ar fi utilizat in marile orase ale lumii, nu numai ca temperatura in timpul verii ar fi mai suportabila de catre cetateni, dar ar ajuta si la economisirea energiei, la micsorarea facturilor.

sursa

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x