Criza HTC ar putea duce la preluare companiei de catre Asustek?

20150412_154308

Nu e un secret ca HTC One M9, pe care, de altfel, l-am testat acum aproximativ doua luna de zile, cu amabilitatea celor de la HTC Romania, e un mare esec comercial, desi nu e un smartphone de lasat. Din pacate, pentru producatorul taiwanez, oamenii par sa se fi plictisit de design-ul seriei One, acestia dorindu-si cu totul altceva de la HTC in 2015. Aceiasi problema a avut-o si Samsung anul trecut, cu al sau Galaxy S5.

Conform unor surse Reuters, HTC se afla intr-o criza serioasa financiara, motiv pentru care au scazut productia de componente One M9 cu 30%, pentru a minimiza paguba. Mai mult, se zvoneste ca, Asus ar putea prelua fraiele companiei HTC. Reuters mai precizeaza ca seful companiei Asus ar fi discutat pe aceasta tema in interiorul propriei companii, insa o preluare pare a fi improbabila, dat fiind faptul ca nu s-a discutat in mod direct cu oficialii HTC.

Se zvoneste ca HTC pregateste un nou smartphone, ce va fi lansat in toamna, probabil la IFA 2015 Berlin, model care ar putea deveni noua emblema a companiei, luandu-i astfel locul indezirabilului M9.

Vom stii mai multe spre finalul acestei veri, timp in care, mai mult ca sigur, ca vor aparea scurgeri de informatii in acest sens.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.