Cum imi aleg smartphone-ul potrivit?

Cum imi aleg smartphone-ul potrivit?

Cum imi aleg smartphone-ul potrivit?

In momentul de fata sunt atat de multe optiuni cand vine vorba de a alege smartphone-ul potrivit, incat multi sunteti dezorientati. Multi apeleaza la prieteni pentru sfaturi, la retelele de socalizare, la forumuri sau chiar la publicatiile de nisa, cum e Gadget Talk Romania.

 

O astfel de alegere, ar trebui sa fie foarte simpla si chiar este, numai ca, foarte putini isi fac o lista cu ceea ce isi doresc de la un smartphone in functie de bugetul pe care il au la dispozitie, majoritatea viseaza la varfuri de gama.

Pentru a veni in ajutorul celor nehotarati, care nu se pricep si care nu stiu ce smartphone li se potriveste, Google a lansat o unealta online, care ar trebui sa te ajute sa te decizi ce telefon sa cumperi. Sigur, aceasta unealta este valabila doar pentru telefoanele cu sistemul de operare Android.

Am testat-o si noi, insa nu pare destul de eficienta in acest moment, poate si pentru faptul ca dezvoltatorii de la Google asteapta feedback-ul oamenilor, sa observe modul cum interactioneaza ei cu noua unealta, pentru a o putea imbunatati pe viitor. Ce am observat e ca, aceasta unealta, desi accesibila tuturor online, la sectiunea operatori telecom sunt trecuti doar cei din Statele Unite, ceea ce inseamna ca nu veti beneficia 100% de cea mai buna alegere din start.

Totusi, “Find the Android phone for you” este o varianta de a te hotara ce telefon sa iti cumperi. Sfatul nostru daca alegeti sa apelati la ea, pe langa variantele pe care vi le ofera acest site lansat de Google, sa va faceti acea lista cu ce anume va doriti de la un smartphone si sa apelati si la prieteni sau la surse care va pot oferi astfel de sfaturi.

Cum imi aleg smartphone-ul potrivit?

Un exemplu de cum sa iti alegi un smartphone ar putea fi urmatorul:

  • buget 1200 lei (suma N pe care o ai la dispozitie)
  • vreau sa ma pot juca jocuri cu grafica 3D (inseamna ca am nevoie de un telefon cu proc minim quad-core cu cel putin 1 sau 2GB memorie RAM si un accelerator grafic cel putin de nivel mediu)
  • sa pot viziona clipuri video ore in sir (am nevoie de un telefon cu baterie de minim 2600 mAh)
  • vreau sa pot fotografia, filma la rezolutie acceptabila pentru Facebook si YouTube (camera foto principala care poate filma macar HD, dar ideal ar fi sa poata filma Full HD si fotografia la o rezolutie de minim +3000 x +2000 pixeli)
  • vreau cel mai nou software sau nu conteaza? (daca caut sa primesc des actualizari de soft, atunci am nevoie de un Nexus, daca nu e esential update-ul, atunci ai de unde alege).

Daca va este de ajutor sau daca mai aveti nevoie de ajutor si aveti intrebari, suntem aici sa va oferim sfaturi in acest sens, asa ca, nu ezitati sa puneti intrebari.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.