Intel lanseaza in Romania cel mai mic computer din lume, Intel Compute Stick

Intel Compute Stick

Intel Romania a anuntat astazi ca introduce de saptamana aceasta pe piata romaneasca cel mai mic computer din lume – Intel Compute Stick. Dispozitivul masoara numai 10 cm, ruleaza Windows si Linux si poate transforma aproape orice ecran sau televizor cu conexiune HDMI, intr-un veritabil PC.

Intel anunță pe piața locală inovații în domeniul computerelor personale: mini PC-uri, care redefinesc experiențele de computing prin mobilitate și performanțe superioare.

Unul dintre acestea este Intel Compute Stick, cel mai mic PC din lume, care este disponibil în România la prețul de 739,99 de lei în oferta eMAG.

“Datorită Legii lui Moore, după care Intel s-a ghidat în ultimii 50 de ani, au luat naștere cele mai mari inovații tehnologice. De-a lungul timpului, PC-ul s-a reinventat schimbându-și forma în funcție de tendințe și de nevoile utilizatorilor. În prezent, discutăm despre Intel Compute Stick, un computer de doar 10 cm, care redefinește domeniul PC-urilor”, a declarat Bogdan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România și Bulgaria.

Display-urile devin computere care funcționează exact precum cele clasice, utilizatorii putând desfășura activități precum scrierea și citirea mailurilor, navigarea pe Internet etc. De aceea, Intel Compute Stick poate fi folosit în domenii precum educație sau vânzări, pe lângă aplicațiile de divertisment pentru acasă.

Intel Compute Stick este disponibil în două variante, ambele bazate pe procesorul Intel Atom quad-core pe arhitectură Bay Trail. O versiune include 32GB capacitate de stocare, memorie RAM de 2GB și cu Windows 8.1 preinstalat. Cealaltă versiune are o capacitate de stocare de 8GB, 1GB memorie RAM și Linux preinstalat. Dacă este nevoie de spațiu de stocare mai mare, Intel Compute Stick beneficiază de slot SD.

Intel NUC

O altă formă ergonomică a PC-ului este și Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), un mini PC bazat pe tehnologia Intel, care ocupă puțin spațiu, dar care oferă o performanță comparabilă cu cea a unui desktop PC clasic. Intel NUC este disponibil în oferta partenerilor și retailerilor online în configurații diferite și prețuri variate.

Intel NUC este disponibil pe piața locală în configurații bazate pe procesoarele Intel Core i3 și Intel Core i5, cu capacitate de 120GB și tehnologii precum Intel Hyper-Threading sau Intel Identity Protection și grafică Intel HD 5500, disponibile la eMAG.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
0
Would love your thoughts, please comment.x