Apple ar incasa peste 90% din profitul total adus de piata de smartphone

Apple ar incasa peste 90% din profitul total

Apple ar incasa peste 90% din profitul total adus de piata de smartphone. In aceste estimari au fost incluse peste 1.000 de companii producatoare de astfel de gadgeturi.

Chiar daca Android este cel mai raspandit sistem de operare mobil la nivel global pe segmentul de smartphone, destul de multi producatorii de astfel de terminale, abia daca reusesc sa faca profit (i.e. HTC si Sony sunt doi din producatorii care se afla la limita in aceasta privinta).

Conform unor estimari efectuate de Mike Walkley, managerul Canaccord Genuity pentru publicatia WSJ, Apple reuseste sa incaseze 92% din totalul profitului adus de telefoanele de tip smartphone, restul de 8% se imparte intre Samung, Huawei, Sony, LG, HTC si ceilalti producatori.

Cifra aceasta este cu atat mai halucinanta, cu cat profitul adus de divizia de telefoane din cadrul companiei americane, reprezinta doar 20% din totalul incasarilor Apple.

2 Comentarii

  1. Gadgeturi

    13/07/2015 at 14:55

    Incredibil, ce cota de piata are Apple cu gadgeturile sale. Totusi, e singura companie pentru care oamenii stau la coada zile intregi inainte de aparitia pe piata a unui nou produs.

  2. JP

    15/07/2015 at 12:02

    Asta se intampla cand pui experienta utilizatorului inainte de toate, pentru ca apoi iti permiti sa tii sus pretul produselor. Samsung, LG si HTC pur fac telefoane la fel de scumpe ca iPhone-ul, dar cu multe probleme deranjante pentru utilizatorul de rand. Eu personal nu vad de ce nu as da banii pe un iPhone cand costa la fel de mult ca un flagship cu Android…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *