ReviewsStiriTELEFOANE

Lenovo S60 Review

img_0281

Lenovo S60 Review.

Pe la mijlocul lunii mai a trecut pe la noi pe la redactie varful gamei S, smartphone-ul Lenovo S90, care, in mari proportii, poate fi considerat o clona a lui iPhone 6, deoarece seamana foarte mult cu acesta. Doua luni mai tarziu (saptamana aceasta), ne-a sosit in teste – Lenovo S60, un alt model considerat o clona fidela a unui alt gadget Apple, iPhone 5c de aceasta data. Clona sau nu, in minutele urmatoare vom afla impreuna ce ne poate oferi acest smartphone, dar si cum se comporta el la o utilizare zilnica din testele efectuate de noi cu S60.

Inainte sa incepem review-ul propriu-zis, tin sa fac o scurta precizare cu scop informativ. Gama de telefoane Lenovo Vibe este considerata ca fiind o gama premium, in timp ce modelele lansate de producatorul chinez sub gama S, sunt modele de nivel mediu care ofera stil, performanta si functionalitate la un pret mai accesibil, iar telefoanele ieftine si usor de utilizat, sunt lansate de Lenovo sub seria A.

Aspect / Afisaj

img_0260

La prima vedere Lenovo S60 (daca este privit din fata) arata ca un smartphone din seria Lumia insa, privit mai indeaproape, realizezi ca are mai multe in comun cu un iPhone 5c sau cu un iPhone 6, datorita elementelor sale de design. Carcasa sa este realizata in totalitate din material plastic mat, usor curbat pe margini. Lenovo comercializeaza modelul S60 in patru culori: roz, alb, gri inchis (modelul pe care l-am testat si noi, de altfel) si galben. Masurand numai 7.7 mm grosime si doar 128 de grame, Lenovo S60 este un telefon destul de bine echilibrat, adica, nu este nici gros si nici greu in mana., astfel ca este foarte usor de manevrat, doar daca aveti o palma mai mica, e posibil sa aveti un oarecare disconfort de manevrabilitate, atunci cand il utilizati numai cu o singura mana, deoarece doar ecranul masoara 5″ in diagonala, adica 66.8% din dimensiunea totala a telefonului.

img_0287

Afisajul IPS al lui Lenovo S60, spuneam ca, masoara 5 inci in diagonala, dispune de rezolutie 1.280 x 720 pixeli, ceea ce se tranduce printr-o densitate de 294 pixeli per inch. Culorile acestui panou IPS sunt calde, contrastul puternic, iar unghiurile de vizibilitate sunt decente, insa, la fel ca mai toate telefoanele, se reflecta lumina din el ca din oglinda.

Hardware

Lenovo si-a dorit performanta de la acest telefon, chiar daca are un pret mult mai accesibil. Astfel, a dotat modelul S60 cu procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 410 de 1.3GHz, care ofera si suport pentru retelele 4G LTE. In plus, acest model dispune de 2GB memorie RAM, acceleratorul grafic mobil Adreno 306 si de 8GB spatiu intern. Aceasta combinatie hardware face ca telefonul sa poata rula orice joc din Google Play store fara probleme de lag, inclusiv jocuri precum GTA, Real Racing 3, Modern Combat 5, etc.

screenshot_2015-07-05-22-00-41screenshot_2015-07-05-21-39-48

In testele benchmark Lenovo S60 a realizat un scor de 20.651 puncte in aplicatia AnTuTu si 482 puncte single-core si 1.451 puncte multi-core in aplicatia GeekBench, dupa cum se poate observa pe capturile de ecran efectuate.

img_0263

Singurul difuzor al acestui smartphone este amplasat in partea inferioara dreapta, sub ecran, astfel, atunci cand va jucati pe el sau vizionati videoclipuri, trebuie sa fiti atenti sa nu acoperiti din greseala cu degetul grilajul din partea dreapta, deoarece sunetul dispare aproape in totalitate. Cel de-al doilea grilaj este doar de estetica.

Software

img_0286

Lenovo S60 vine cu Android 4.4 Kitkat, peste care producatorul chinez a instalat interfata grafica proprie – Lenovo Vibe 2.0 care ofera un plus de functionalitate si o serie de scurtaturi disponibile utilizatorului in bara de notificari, de unde acesta are acces rapid la anumite functii software ale telefonului. De asemenea, interfata Vibe permite utilizatorului sa aibe acces la toate aplicatiile instalate pe acest smartphone direct de pe cele trei ecrane principale. Printre functiile software care merita mentionate se numara SHAREit, SYNCit sau CLONEit, aceleasi functii disponibile pe toate telefoanele Lenovo.  Practic, e o experienta similara cu ceea ce ofera Apple iOS, si asta, pentru ca, din punct de vedere vizual totul pare similar, pana si iconitele au un aspect care imita in anumite proportii iconitele de pe iOS.

screenshot_2015-07-05-21-36-22screenshot_2015-07-05-21-40-38

Telefonul S60 soseste cu o serie de aplicatii gata preinstalate cum ar fi: Textr eBooks, UC Broswer, WPS Office, Evernote, Navigate,  jocuri precum Asphalt 8, Spider-Man, Real Football 2015, GreenFarm 3, Tap the Frog HD si o sectiune de teme, care iti ofera acces la un magazin de astfel de teme, cu ajutorul carora poti schimba aproape instantaneu estetica grafica a telefonului.

Camera

img_0277

Camera principala a telefonului dispune de un senzor de 13 megapixeli cu autofocus si blit (LED Flash), si poate fotografia a rezolutie maxima 4.128 x 3.096 pixeli si inregistrat video in format Full HD. Fotografiile ies destul de ok, uneori suprasaturate, insa in anumite conditii de luminozitate mai scazuta fotografiile par iesite ca de la spalat (culorile sunt sterse).

Mai jos gasiti o galerie foto si un sample video toate realizate cu aceasta camera de 13MP. 

Camera frontala beneficiaza de un senzor de 5 megapixeli, suficient cat pentru a realiza selfie-uri decente sau pentru a transmite imagini live in video conferinte pe Skype, Hangout, etc.

Baterie

Bateria Li-Polymer a acestui telefon este incorporata si are o capacitate de 2.150 mAh. In testele efectuate de noi, bateria tine pana la 12 ore cu telefonul conectat la retea WiFi si in jur de 8 in retelele 2G/3G, dar per total iti ofera o zi de utilizare normala (de dimineata si pana seara cand ajungi acasa) si, inca iti mai ramane ceva baterie, daca nu insisti cu gaming-ul prea mult. Incarcarea ei se efectueaza in ceva mai mult de o ora si jumatate.

Concluzie

Considerat varianta mai accesibila a modelului S90 (Sisley), Lenovo S60 este un smartphone echilibrat din toate punctele de vedere si ofera o experienta buna de utilizare. Telefonul nu are lag, iti permite sa te joci orice si fotografiaza destul de bine cu ajutorul camerei de 13MP. Tot acest pachet iti este oferit de catre cei de la Lenovo la un pret sub 1.000 lei, ceea ce e imbucurator.

Minusuri:

  • butoanele de meniu nu sunt iluminate, aproape invizibile
  • poate bateria incorporata pentru cei care prefera gadgeturi cu baterii detasabile
  • ruleaza Kitkat, dar va putea fi actualizat la Lollipop din ce stim noi

Plusuri:

  • camera de 13MP
  • putine telefoane ofera 2GB RAM la pret sub 1.000 lei
  • ecran 720p pentru continut video pe YouTube.
  • are suport 4G si e dual SIM

Lenovo S60 poate fi achizitionat din magazinele de retail de la noi in 4 culori: galben, roz, alb si acest gri inchis. Noi va recomandam magazinul eMAG

2 Comments

  1. Indiferent ca este clona sau nu, acest telefon poate destul de multe comparativ cu pretul. Observ ca devine o optiune pentru din ce in ce mai multa lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!