Sony va produce drone in viitorul apropiat.

Sony va produce drone

Da, ati citit bine! Compania japoneza Sony, unul dintre cei mai importanti producatori de electronice, echipamente video si de comunicatii, a anuntat ca va incepe  productia de drone.

Anuntul a fost facut dupa ce seful aviatiei din Marea Britanie a emis un avertisment pentru detinatorii de drone privind incidentul in urma caruia un avion de pasageri era aproape sa loveasca un astfel de gadget dupa ce un Airbus A320 a trecut cu doar 6 metri pe sub o drona in cel mai aglomerat aeroport din Londra, Heathrow. Acest incident a obligat Autoritatea Aeronautica Civila sa emita un “Dronecode”, adica un set de reguli privind utilizarea dronelor.

In urma aparitiei acestui “Dronecode”, Sony a anuntat ca va face echipa cu japonezii de la ZMP, specializati pe producerea de roboti, pentru dezvoltarea de “vehicule aeriene fara pilot” sau “drone”. Practic prin acest parteneriat Sony va incorpora pe dronele celor de la ZMP tehnologia lor de detectare de imagini, care deja este un succes. Noua tehnologie dezvoltata va veni ca un raspuns la nevoia de masurare, observare si topografiere a terenului.

Proiectul de aproximativ un milion de dolari urmeaza sa ajunga la clientii companiilor la inceputul anului 2016, cele doua companii urmand sa imparta profitul in mod egal.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.