Nokia Ozo, camera video cu care poti inregistra continut pentru realitatea virtuala

Nokia OZo

De cand au incetat sa lanseze telefoane mobile, cei de la Nokia au avut timp sa se concentreze pe alte proiecte. Unul dintre acestea poarta numele de Nokia Ozo si este o camera video speciala, capabila sa inregistreze videoclipuri pentru tehnologia VR.

Spre deosebire de competitori, Nokia Ozo este o minge sferica dotata cu 8 senzori video capabila de inregistrare video la 360 de grade si 8 microfoane integrate. Un alt avantaj il reprezinta functia de a transmite in timp real imagini pe un device VR, spre exemplu Oculus Rift, Morpheus, Gear VR, etc.

De obicei, creare unui videoclip in realitate virtuala necesita o gramada de timp, dar cu Nokia Ozo producatorii pot arata lumii imaginile filmate de ei, la doar cateva minute dupa ce au apasat butonul de oprire a inregistrarii, sigurul compromis pe care acestia trebuie sa il faca este ca imaginile vor avea o rezolutie mai slaba decat cele rezultate in urma editarii profesionale.

Jaunt Inc., o casa de inregistrari, a anuntat ca va folosi si va sprijini Nokia Ozo, in ciuda faptului ca in momentul de fata detin mai multe camere traditionale VR. Momentan cei de la Nokia nu au dezvaluit specificatiile camerei si nici pretul acesteia. Nokia Ozo este asteptat sa fie lansat in al patrulea semestru din acest an.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.