Angajatii Samsung mor pe capete din cauza toxicitatii, iar Rusia nu mai vrea telefoane Samsung!

samsung sm-g739f

Dupa ce au fost dezvaluite conditiile groaznice in care lucreaza angajatii din fabricile Samsung, compania a primit o noua lovitura, principalii retaileri si cativa dintre operatorii de telefonie mobile din Rusia refuza sa mai cumpere dispozitive Samsung.

Samsung Electronics a admis de curand public ca nu a luat masurile necesare pentru a evita cazurilor de imbolnavire si de deces ale angajatilor din uzinele sale, astfel, compania sud coreeana a decis sa puna la dispozitia acestora si a familiilor lor un fond de 85.8 milioane de dolari, pentru a compensa cumva acest fapt. Printre bolile incurabile contractate de muncitorii din fabricile Samsung se numara leucemia, diferite forme de cancer si  multe alte boli incurabile. Activistii de la Sharps au inregistrat mai mult de 200 de cazuri de imbolnavire, dupa ce s-a lucrat intr-una dintre aceste fabrici, iar peste 70% dintre aceste cazuri au dus la decesul victimelor.

Nu la mult timp dupa cel mai recent accident, CEO-ul Samsung Kwon Oh-hyun a recunoscut faptul ca nu s-au preocupat de aceste probleme pana acum.

Cea de-a doua lovitura pentru Samsung vine din Rusia. Aici, asa cum am spus mai sus, doi din cei mai importanti retaileri si doi din cei mai mari operatori de telefonie mobila refuza sa mai achizitioneze device-uri Samsung datorita cresterii alarmante a numarului dispozitivelor care se defecteaza si din cauza dezacordurilor privind pretul de reparatie al acestora cat timp sunt inca in perioada de garantie. Retaileri precum Euroset Holding NV, Svyaznoy si operatori ca VimpelCom Ltd. si PjSC MegaFon au luat aceasta decizie. VimpelCom a declarat ca numarul dispozitivelor defecte este cu aproximativ 7% mai mare decat al oricarui alt producator.

Companiile care au luat aceste decizii detin peste 11.000 de magazine in Rusia, ceea ce a dus la o scadere cu aproximativ 25% a vanzarilor de produse Samsung in ultima luna.

Cei de la Samsung au refuzat sa dea declaratii cu privire la relatiile lor cu retailerii rusi.

sursa | sursa2

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.