Qualcomm este gata sa anunte noul Snapdragon 820

Qualcomm-Snapdragon-S4-Play-SoC

Compania americana se pregateste sa lanseze noua generatie a procesorului high-end din seria 800, Snapdragon 820.

Precedentele modele ale seriei 800, Snapdragon 800, 801, 805, 808 si 810, au reprezentat cele mai bune procesoare la momentul lansarii fiecaruia, exceptia de la aceasta regula, poate fi considerata a fi modelul Snapdragon 810, care a avut ceva probleme in sensul rularii la o temperatura prea ridicata, afectand astfel performantele pana cand temperatura procesorului revenea la o valoare normala.

Noul Snapdragon 820 (MSM8996) va fi un procesor de 14-nm cu capabilitati de rulare pe 64 de biti si va include nuclee Hydra (sunt cu 35% mai performante fata de vechea generatie) si un procesor grafic Adreno 530 (este cu 40% mai performant si cu 30% mai economic din punctul de  vedere al consumului de energie). Mai mult decat atat, noul procesor se pare ca va suporta generarea unei harti 3D a amprentei, ceea ce ar putea imbunatatii securitatea dispozitivelor, in comparatie cu actualele sisteme 2D ale senzorilor de amprenta. In plus, Snapdragon 820 va incorpora tehnologia Qualcomm Zeroth, despre care puteti afla mai multe aici.

Compania din San Diego, se pare, ca va anunta noul procesor pe 11 august. Producatori precum Sony si HTC deja testeaza noul model de procesor, insa zvonurile anunta viitorul Nexus produs de catre Huawei ca fiind primul dispozitiv care sa includa noul Snapdragon 820.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.