AndroidSOFTWAREStiri

Raport al fragmentarii Android OS: exista 24.093 de dispozitive diferite

OpenSignal

Conform unui raport al fragmentarii sistemului de operare Android, in prezent, exista 24.093 de dispozitive distincte care ruleaza platforma celor de la Google (18.796 in 2014, 11.868 in 2013 si 3.997 in 2012). Cresterea cu 28% fata de anul precedent a dispozitivelor care utilizeaza sistemul de operare Android, s-a datorat aparitiei unui numar mare de noi producatori de device-uri.

Conform raportului OpenSignal acest numar mare de gadget-uri care utilizeaza Android au dus la cresterea importantei probleme a fragmentarii sistemului de operare. Doar 18,1% dintre device-uri ruleaza ultima versiune a OS-ului (Lollipop), in timp ce precedenta generatie a acestuia (KitKat) o regasim pe 40% dintre dispozitive, iar Jelly Bean este rulat pe 33,6% dintre device-uri.

Problema fragmentarii este datorata si diferitelor dimensiuni sau configuratii disponibile pentru device-urile care ruleaza Android si reprezinta principala problema a dezvoltatorilor de aplicatii, fiind o problema aproape inexistenta in cazul unui sistem de operare precum iOS care ruleaza pe doar cateva dispozitive cu aceleasi componente hardware.

Google a inceput deja sa ia o serie de masuri pentru a reduce aceasta fragmentare, primul pas fiind proiectul Android One.

Raportul este bazat pe device-urile care au instalata aplicatia OpenSignal si, desi numarul acestora este impresionant, acest raport poate fi in continuare doar partial corect.

Va intereseaza acesta problema a Android-ului?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Dacă îți place site-ul nostru te rugăm să-l adaugi în Whitelist-ul AdBlock. Mulțumim!