Comercializarea Galaxy Note 5 in Europa, nu face parte din planurile Samsung, deocamdata

Comercializarea Galaxy Note 5 in Europa

Comercializarea Galaxy Note 5 in Europa, nu face parte din strategia de marketing Samsung Electronics pe plan scurt si mediu, sustine un retailer britanic. Ba chiar, ar putea sa nu fie comercializat deloc in Europa, cel putin nu pe canale oficiale.

Ieri seara a avut loc lansarea celor mai noi gadgeturi Samsung, in cadrul unui eveniment principal la New York si, in paralel, in alte cateva tari de pe glob, inclusiv in Romania, unde am fost si noi prezenti. Deoarece, aseara nu am fost prea lamuriti de ce phabletul Galaxy Note 5 nu a fost prezentat reprezentantilor presei prezenti la lansarea Samsung Romania, am investigat acest lucru si, am aflat cu stupoare, ca Note 5 nu este in planurile Samsung Electronics pentru comercializarea lui in Europa, sau cel putin asta sustine retailerul britanic Clove Technology care si-a exprimat nemulutimirea prin lansarea unei petitii online, in urma careia, spera sa stranga suficiente semnaturi pentru a-i convinge pe cei de la Samsung ca piata europeana nu este de ocolit.

Samsung nu a specificat pana in prezent daca intr-adevar nu doreste comercializarea acestui produs pe continentul european, insa nici nu a infirmat acest lucru.

Din experienta noastra, stiim ca, producatorii asiatici in general aleg una, maxim doua piete (continente – in principal incep cu piata locala din Coreea de Sud) unde aleg sa comercializeze produsele premium, dupa care extind disponibilitatea lor si pe alte piete in functie de succesul avut. Ceea ce inseamna ca Galaxy Note 5 ar putea doar sa intarzie o luna sau doua de zile. Ar fi o adevarata lovitura pentru Europa, dar si o decizie de marketing slaba din partea Samsung, ca acest gadget unicat in felul lui, sa nu ajunga in mana clientilor care indragesc seria Galaxy Note.

Totusi, cunoscand retailerul britanic – Clove, ne e greu sa credem ca acestia ar fi lansat o petitie online doar de dragul de o lansa. Petitia poate fi citita si semnata aici.

Update: Intre timp, am luat legatura cu reprezentantii Samsung Romania, care ne-au oferit aceasta declaratie oficiala legata de disponibilitatea lui Galaxy Note 5, care ne lasa in acelasi suspans, in ceea ce priveste disponibilitatea phabletului in Europa. Cititi!

Disponibilitatea produsului Samsung Galaxy Note 5 va fi diferită, în funcție de nevoile consumatorilor și de situația specifică a pieței. Samsung Galaxy Note 5 va fi lansat pe piețele din Statele Unite și din Asia în luna august și vom căuta diferite oportunități de lansare pentru Galaxy Note 5 pe alte piețe. Prin lansarea seriei Galaxy Note în 2011, am creat o categorie nouă de dispozitive inteligente care a setat un nou standard în industrie, urmat de ceilalți producători. Pentru consumatorii din Europa, portofoliul Samasung va fi centrat în jurul smartphone-ului Galaxy S6 edge+, astfel încât să putem răspunde cât mai bine nevoilor acestora.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *