Fusta Hikaru – Japonezii primii care adopta moda fustelor casual iluminate LED

Fusta Hikaru

Fusta Hikaru, o noua moda se naste pe continentul de unde provin majoritatea gadgeturilor – Asia.

Recunoscut ca fiind un popor tech savvy, japonezii, sunt printre primii care introduc si adopta tinutele iluminate cu LED-uri. Sigur, o sa spuneti ca ati mai vazut tinute iluminate cu astfel de beculete in concertele unor mari artisti, sau in filmele de la Hollywood, insa, Japonia este prima tara unde oamenii folosesc tehnologia LED in tinutele lor zilnice. Moda contemporana japoneza este renumita pentru usurinta cu care trece peste granita decentei, catre fetisism. Zettai ryouiki, sau zona lasata descoperita dintre fusta si ciorapii lungi, purtati de fetele din Japonia (zona coapselor, deasupra de genunchi), este considerata de acestia “zona absoluta” (traducere aproximativa din limba japoneza).

HIKARU-FUSTA-6

Initiatorul fustelor Hikaru (fusta iluminata) se numeste Kiyoyuki Amano. Desginerul utilizeazaz o imprimanta 3D, Bluetooth, LED-uri, senzori de tip giroscop si o placuta de control, toate acestea vin montate strategic pe aceste fustite. Senzorul de tip gyro, are ca scop detectarea miscarilor purtatoarei, astfel, culorile LED-urilor se schimba in functie de activitatile acesteia.

Fie ca vrem sau nu, tehnologia actuala este tot mai des integrata in diferite domenii de activitate, iar domeniul fashion (moda) nu face rabat de la regula. Daca urmariti periodic Gadget Talk Romania, probabil ati citit articolul unde va relatam despre o mana de designeri / case de moda, care au adoptat aceasta tehnologie de imprimare 3D, pentru a crea pantofi cu toc sau diferite accesorii, pentru doamne si domnisoare. Tehnologia este tot mai des intalnita si in domenii ca sportul, unde tot felul de senzori masoara si tin sub observatie sanatatea atletilor. 

Desi pare un trend usor indraznet, sau chiar obraznic, cu siguranta ca barbatii din intreaga lume ar savura din plin o astfel de tinuta.

sursa via

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *