WalkCar – “masina” care incape intr-un rucsac

walkcar

WalkCar este primul vehicul destul de mic incat sa incapa intr-un rucsac.

Cocoa Motors, o companie japoneza condusa de un tanar de 26 de ani, tocmai a prezentat lumii un vehicul alimentat de o baterie lithium care are o dimensiune asemanatoare cu cea a unui laptop.

Noua inventie se numeste WalkCar si este construita din aluminiu capabil sa suporte o greutate de pana la 120 kg. Dupa o incarcare de numai 3 ore poti parcurge cu micuta placa distante de aproximativ 12 km la o viteza maxima de 10 km/h. Noul vehicul cantareste maxim 3 kilograme.

WalkCar este foarte usor de condus. In momentul in care urci pe el, acesta porneste automat, iar daca pasesti jos de pe el se va opri automat. Pentru a schimba directia de mers, conducatorul trebuie doar sa isi schimbe punctul de greutatea in functie de directia dorita. Cel mai mare avantaj este acela ca nu trebuie sa va ma chinuiti sa gasiti un loc de parcare, cand ati ajuns la destinatie pur si simplu puneti vehiculul intr-un rucsac si il puteti lua cu voi in birou sau in sala de curs.

Doritorii isi pot rezerva un exemplar WalkCar incepand cu toamna acestui an pe site-ul de crowfunding Kickstarter, la un pret de aproximativ 800$. Livrarile vor incepe in primavara anului 2016.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.