Samsung ar putea scapa de acuzatia de furt intelectual in procesul cu Apple, si implicit, de plata celor $600 milioane despagubire

brevet de inventie

Anularea acestui brevet de inventie pentru compania Apple reprezinta o lovitura uriasa in razboiul dintre Samsung si compania din Cupertino, in care ambele companii se acuzau reciproc de furt intelectual.

Razboiul brevetelor dintre Apple si Samsung a inceput o data cu lansarea primului terminal Android de la Samsung, Galaxy S, in 2010. Imediat dupa lansare, cei de la Apple au acuzat compania coreeana de copierea design-ului, atat pe partea de software cat si pe cea de componente hardware. Pana la sfarsitul anului negocierile s-au purtat pe cale amiabila urmand ca Samsung sa plateasca o anumita suma, pentru fiecare dispozitiv vandut, catre Apple. In luna aprilie 2011 a inceput razboiul dintre cele doua companii, un razboi purtat in salile de judecata.

Brevetul de inventie care a fost invalidat de catre judecatori poarta denumirea de D618677 si protejeaza design-ul general al primei generatii de iPhone si reprezinta o piesa importanta in procesul dintre cei doi giganti IT. Trebuie mentionat ca pana in prezent acest brevet de inventie a mai fost invalidat in alte 4 randuri de catre autoritatile americane.

Decizia de a invalida brevetul D’677, cum este prescurtat, are la baza doua motive:

  • este similar cu alte brevete inregistrate de LG si Sharp cu mult timp inainte de Apple;
  • evitarea mentionarii lui in brevetele anterioare;

Daca aceasta decizie ramane definitiva, cei de la Samsung nu vor mai trebui  sa plateasca uriasa suma de aproximativ 600 milioane de dolari catre cei de la Apple.

Momentan nimeni nu stie ce intorsatura vor lua lucrurile in aceasta situatie, dar din moment ce acest brevet de inventie a mai fost anulat de 4 ori, sunt foarte mici sansele ca la recurs decizia sa fie favorabila celor de la Apple.

In paralel, se zvoneste ca Apple si Samsung au deja un acord semnat inca din 2013, in urma caruia coreenii vor produce pentru Apple chipseturi A9 pe arhitectura de 14nm, neccesare viitoarelor iPhone 6S sau iPhone 7.

sursa

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.