Lenovo nu va mai comercializa telefoane, decat sub brandul Motorola

Lenovo nu va mai comercializa telefoane

Lenovo nu va mai comercializa telefoane mobile cu Android, decat sub brandul Motorola in viitor, ar fi anuntat seful companiei in cadrul unui eveniment in Asia.

Chinezii de la Lenovo au luat decizia de a integra propria divizie Lenovo Mobile in brandul Motorola, companie achizitionata anul trecut de la Google pentru o suma colosala.

Ce inseamna acest lucru? Pai, in primul rand, inseamna ca incet incet, toate viitoarele smartphone-uri ale companiei Lenovo vor fi lansate sub brandul Motorola, astfel, nu vom mai vedea pe piata telefoane pe care va sta scris Lenovo, ci Motorola.

Aceasta decizie vine in urma unui studiu efectuat de cei de la Lenovo, care le-a evidentiat faptul ca brandul Lenovo nu este atat de recunoscut pe segmentul de smartphone, precum este Motorola. In plus, Motorola ca producator de dispozitive mobile, are deja o baza bine pusa la punct cand vine vorba de R&D (cercetare si dezvoltare).

Ca cifre statistice, Motorola a vandut in primul trimestru din 2015, peste 10 milioane de smartphone-uri la nivel global, iar recent a lansat noile modele de smartphone din gama Moto, in cadrul unui eveniment ce a avut loc la Londra, unde am fost si noi de altfel prezenti si de unde v-am oferit informatii si imagini in exclusivitate pentru Romania.

Cel mai probabil, din 2016, toate telefoanele lansate de Lenovo vor fi lansate sub brandul Motorola, mai putin cele care sub brandul ZUK, un proiect de tip start-up care va produce smartphone-uri de top si in care Lenovo a investit serios. Primele telefoane ZUK ar putea ajunge pe piata din Europa pana la finele acestui an.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată.