Intel dezvaluie generatia a sasea de procesoare Skylake

Intel dezvaluie generatia a sasea de procesoare Skylake

Intel dezvaluie generatia a sasea de procesoare Skylake pentru desktop si dispozitive mobile in cadrul IFA 2015.

Pana acum, Intel a lansat oficial doar doua procesoare pentru desktop cu arhitectura 14nm Skylake si patru nuclee, denumite Core i7-6.700K si Core i5-6.600k, destinate doritorilor de performanta superioara de procesare. In cadrul IFA 2015, Intel a completat gama de procesoare din generatia a sasea.

Pentru desktop-uri, exista acum Intel Core i3, Core i5 si Core i7, acestea fiind cu 60% mai performante in comparatie cu generatia a cincea a procesoarelor Core, de pana la 6 ori mai rapide in procesarea video la rezolutie 4K si de pana la 11 ori mai bune in performanta grafica la rezolutie HD. Iar pentru dispozitivele mobile, compania americana a lansat procesorul 4.5W Seria Y cu Intel HD Graphics 515 pentru sistemele 2 in 1, modelul 15W Seria U cu Intel HD Graphics 520 pentru dispozitive subtiri si usoare si procesorul 45W Seria H cu Intel HD Graphics 530 pentru cea mai buna experienta mobila.

Intel a actualizat si modelul Core M care promite a fi de doua ori mai performant in comparatie cu veche generatie si cu pana la 10 ore de baterie in cazul dispozitivelor cu sistem de operare Windows 10. Noul Core M va suporta memorie RAM DDR4 cu o frecventa de pana la 2.133MHz (maxim 64GB) sau DDR3 cu o frecventa de pana la 1.600MHz.

Noua arhitectura Skylake ofera performante cu 10% mai bune fata de cele cu arhitectura Broadwell de acum un an, cu 20% mai bune fata de cele cu arhitectura Haswell de acum doi ani si cu 30% mai bune fata de cele cu arhitectura Ivy Bridge de acum trei ani.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *