Intel ofera doua mini PC-uri la preturi foarte accesibile

Intel ofera doua mini PC-uri la preturi foarte accesibile

Intel ofera doua mini PC-uri la preturi foarte accesibile in perioada Back to School, mai exact un Intel Compute Stick si Intel Next Unit of Computing (Intel NUC).

intel-mini-pc-stick

Intel Compute Stick este cel mai mic PC din lume, cu dimensiunile unui stick pentru conectivitate la Internet prin intermediul unei retele mobile. Avand doar 10 cm lungime, Intel Compute Stick transforma orice TV sau monitor cu port HDMI intr-un PC complet functional. Modelul este echipat cu un procesor Intel Atom Quad-Core, tactat la 1.33 GHz (Turbo Boost pana la 1.83 GHz), un procesor grafic Intel HD Graphics, o memorie interna eMMC de 32 GB, alaturi de o memorie RAM DDR3 de 2 GB, un port USB si Card Reader, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0 si sistem de operare Windows 8.1 (cu posibilitatea actualizarii al Windows 10).

intel-mini-pc-1

Cel de al doilea produs promovat in aceasta perioada este Intel Next Unit of Computing (Intel NUC), ceea ce reprezinta un mini PC cu performante comparabile cu cele ale unui desktop PC clasic. Modelul este oferit in multiple variante cu procesoare Intel Celeron, Intel Core i3, Intel Core i5 sau Intel Core i7, iar dimensiunile acestuia nu le depasesc pe cele ale unui router wireless.

intel-mini-pc-app

In completarea celor doua mini PC-uri si a capabilitatilor acestora in materie de computing la distanta, compania americana ofera aplicatia Intel Remote Keyboard (disponibila in App Store si Google Play) care transforma orice tableta sau smartphone in telecomanda, destinata controlarii PC-ului. Aplicatia ofera o tastatura QWERTY completa si un trackpad care imita comenzile unui mouse, iar instalarea se face in doar patru pasi.

In cazul modelul Intel Compute Stick, pretul se situeaza in jurul valorii de 650 lei in magazine precum eMAG sau Altex, iar pentru modelul Intel Next Unit of Computing, pretul porneste de la valoare de 900 lei, in cazul unei variante cu procesor Intel Celeron si poate ajunge pana la 2.799 lei pentru modelul cu procesor Interl Core i5 (Broadwell).

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *