Overmax Soundbox 2.1 Review

Overmax Soundbox 2.1 Review

Soundbox 2.1 este un transmitator audio wireless care permite realizarea unui streaming audio de pe device-ul mobil preferat.

Overmax a fost creat pentru produsele electronice de consum si initial s-a concentrat pe vanzarile din Europa de Vest. In urma deschiderii unei filiale in Polonia, vanzarile au fost extinse pe intreg continentul. Produsele Overmax au toate toate certificarile necesare indeplinind toate cerintele Uniunii Europene.

Cu putin timp in urma Overmax a prezentat noul tv-box dedicat streaming-ului de fisiere audio.

Aspect

Overmax Soundbox 2.1 este fabricat din plastic si are un aspect premium, care permite sa sa fie lasat la vedere, deoarece nu va arata ciudat pe biroul vostru. Transmitatorul este disponibil doar in culoarea neagra.

wp_20150914_16_47_51_pro

Pe partea frontala a transmitatorului gasit indicatorul LED care ne instiinteaza cand dispozitivul este in functiune si cand conexiunea wireless este stabila. Pe partea opusa gasim un port  MicroUSB care este folosit pentru alimentarea dispzitivului, butonul de resetare, portul audio optic SPDIF, portul Jack 3.5mm si portul USB care este folosit doar pentru a face upgrade versiunii de Firmware a Soundbox 2.1. Pentru o calitate superioara a streaming-ului audio este recomandat sa se foloseasca portul SPDIF. Pe parte de sus a cutiutei magice regasim lego-ul companiei Overmax.

Transmitatorul cantareste aproximativ 40 de grame si are o dimensiune de 85 x 85 x 24.7 mm.

wp_20150914_16_44_35_pro-1

Hardware

La interior, Overmax Soundmax 2.1 adaposteste un procesor Qualcomm Atheros, iar partea de conectivitate wireless este asigurata de un adaptor 802.11b/g/n care ofera viteze de transfer de date de pana la 150 mbps. Transmitatorul audio wireless functioneaza pe o frecventa de 96 kHz, 24 bit.

Transmitatorul audio wireless suporta fisierele mp3, wav, flac, aac;

wp_20150914_16_46_08_pro

Functionalitate

Overmax Soundbox 2.1 se conecteaza foarte simplu cu un dispozitiv care ruleaza iOS, Android sau Windows pentru a emite muzica de la dispozitiv sau direct de pe Internet. Aceasta cutiuta magica permite conectarea mai multor dispozitive, pana la 255, incluzand un modem 3G, utilizatorii putand sa fie schimbati cu usurinta.

Soundmax 2.1 suporta majoritatea aplicatiilor dedicate pentru muzica, precum AirPlay, iTunes, Windows Media Player sau AirMusic, fiind mai usor astfel sa alegi aplicatia preferata care controleaza cel mai bine biblioteca muzicala.

Concluzie

Soundbox 2.1 este un dispozitiv care promite sa inlocuiasca sistemul Hi-Fi traditional sau dispozitivele home theater, acum putand transmite wireless muzica favorita de pe device-ul vostru.

Transmitatorul este extrem de util pentru cei care prefera sa asculte muzica preferata printr-un sistem audio.

Plusuri

  • design placut;
  • usor de conectat la reteaua Wi-Fi si la telefoanele mobile;
  • schimbarea utilizatorilor se face foarte usor;

Minusuri

  • suporta doar fisiere audio, nu si video;

Overmax Soundbox 2.1 poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 30 de euro. 

1 Comment

    Comenteaza

    Adresa ta de email nu va fi publicată.