Tera Online [Game review]

Tera Online

Tera Online este un MMORPG creat de coreeni de la BlueHole Studio si aparut pe piata europeana in 3 mai 2012. Desi au trecut doar 3 ani de la aparitia jocului, Tera Online, a vazut multe schimbari, intai compania care l-a publicat a dat faliment fiind inlocuita de catre Gameforge. Apoi, in februarie 2013, jocul a trecut la varianta free-to-play redenumindu-se astfel Tera: Rising.

Ca si multe alte MMORPG aparute in ultimi ani, si Tera Online foloseste la ora actuala cea mai bine realizata versiune de action-type combat. Jucatorul trebuie sa tinteasca fiecare skill si sa se fereasca de skill-urile inamicilor, astfel jocul este mult mai liber si sansa de outplay mult mai mare, un sistem asemanator cu cel pe care il va avea Black Desert Online.

Jucatorii isi pot crea caractere, avand la alegere 7 rase si 10 clase , cea mai noua clasa fiind Gunner-ul, introdus in mai 2015.

Chiar daca Gunner-ul a fost introdus de curand, cei de la BlueHole au deja in plan sa mai adauge o clasa: Brawler. Clasa se va putea juca si ca tank si ca DPS la fel ca warrior-ul. Inca nu se stiu prea multe detalii despre skill-urile pe care le poate folosi, dar jucatorii sunt deja entuziasmati de aparitia acestei clase.

Chiar daca jocul are un sistem de combat atat de complex, acesta este foarte bine integrat in ambele parti ale unui MMORPG obisnuit, PvE si PvP. In Tera Online, spre deosebire de alte jocuri, jucatorii pot alege spre care parte a jocului sa incline, deoarece exista 2 tipuri de seturi: seturi pentru PvP si pentru PvE. Aceasta nu este singura deosebire fata de sistemul de MMORPG clasic, din moment ce sunt 2 tipuri diferite si modalitatile de a obtine acele seturi sunt diferite. Exact ca in WoW, jucatorii care vor sa se axeze pe partea de PvE a jocului trebuie sa treaca prin instantele respective si sa invinga monstrii, iar jucatorii care vor sa se axeze pe partea de PvP vor participa exclusiv in activitati de PvP.

Un alt lucru pe care Tera Online il are in comun cu WoW este sistemul de arene, jucatorii pot sa se stranga in echipe de 3 sau 5 si sa participe intr-un clasic meci 3v3 sau 5v5, in care singurul scop este sa iti invingi oponentul. Castigatorii arenei primesc puncte pentru rating si credite.

Momentan Tera Online este cel mai popular joc cu acest tip de action combat, iar pana la aparitia Black Desert nu pare ca va fi detronat de catre titlurile mai putin cunoscute. Jocul este disponibil in America prin EnMasse si in Europa prin Gameforge.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andruseac Dănuț

un review detaliat

0
Would love your thoughts, please comment.x